Jasna Šekarić sedmi put na oi

Kategorija: Sport
Tagovi: Jasna, Šekarić, Oi, Olimpijske Igre, Streljastvo, Streljački, Savez

Upravni odbor Streljačkog saveza Srbije usvojio predlog v.d. selektora Gorana Maksimovića da veteranka ode u London, iako nije izborila vizu. Jasna Šekarić učestvovaće na Olimpijskim igrama po sedmi put u karijeri, kao osmi član nacionalnog streljačkog tima, u kojem su još četiri dame i tri muškarca.

Da nastupi u Londonu, iako to pravo nije stekla rezultatima na kvalifikacionim takmičenjima, omogućeno joj je pravilom "zamene vize", koje verovatno nije poznato široj javnosti.

"Olimpijske vize su vlasništvo SSS i Olimpijskog komiteta Srbije. Odlučili smo da (u korist Jasne Šekarić) zamenimo onu koju je osvojio Dimitrije Grgić pištoljem. Za ovo nam je potrebna podrška OKS, ali konačnu odluku donosi Međunarodna federacija streljačkih sportova (ISSF)", objasnio je Goran Maksimović.

On je dodao da konačna prijava i odluka o promeni moraju biti poslate do 30. maja.

"U razgovorima sa generalnim sekretarom ISSF Volfgangom Šrajberom naglašeno je da neće biti problema, jer ostajemo u okvirima osam osvojenih viza, a i propisima ISSF predviđena je mogućnost zamene".

Šekarić (46) je u kontinuitetu učesnica Olimpijskih igara od Seula 1988, kada je osvojila dve od ukupno pet medalja (zlato, tri srebra i bronza).

Na predstojećim igrama takmičiće se u disciplini malokalibarski pištolj.

Olimpijski tim Srbije činiće još: Andrea Arsović, Ivana Maksimović (obe MK i vazdušna puška), Nemanja Mirosavljev (vazdušna puška, MK puška trostav, MK puška 60 metaka ležeći), Zorana Arunović (MK i vazdušni pištolj), Bobana Veličković (vazdušni pištolj), Damir Mikec i Andrija Zlatić (obojica MK i vazdušni pištolj).

Reprezentacija će odleteti u London 20. jula, a prva takmičenja su 28. jula.

 

Autor: Tanjug/MONDO, foto: MN Press

 

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...