Pripremite se na vreme, sprečite džet leg

Kategorija: Putovanja
Tagovi: Jet Lag, Džet Leg, Aplikcija, Promena Vremenske Zone

Uz pomoć aplikacije Jet Lag Rooster možete se unapred pripremiti za promenu vremenske zone i preduprediti džet leg. 

Džet leg je "desinhronizacija" u telu čoveka, koja nastaje kao posledica letenja avionom kroz više vremenskih zona, najčešće nakon međukontinentalnih letova. Dugi letovi ne stvaraju samo vremensku razliku, već i iscrpljuju telo koje mora po dolasku da počne da se nosi i sa novom satnicom i sa sopstvenim umorom.

Ali, svetski putnici sada mogu da odahnu pošto sajt Jet Lag Rooster nudi rešenje ovog problema zasnovano na praćenju prirodnog smenjivanja "dnevnog i noćnog ritma" ljudskog organizma.

Aplikacija jednostavno funkcioniše, tako što vam na osnovu podataka o destinaciji na koju ste se uputili, vremenu poletanja i sletanja i vašem uobičajenom obrascu spavanja izračuna kako da se na najjednostavniji način prilagodite novoj vremenskoj zoni.

Takođe, možete izabrati da li sa "uvežbavanjem" novog ritma spavanja želite da počnete nekoliko dana pre puta ili po dolasku na željenu destinaciju.

Kad unesete sve podatke, dobićete "šemu" spavanja koje treba da se pridržavate da biste izbegli džet leg, prenosi "Dejli mejl".

Mondo.rs

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...