Prvi „ada adventure challenge“

Kategorija: Sport
Tagovi: Ada, Adventure, Challenge, Sprint, Trka, Beograd

Sportski klub Magic Map iz Beograda organizuje u nedelju 02. septembra 2012. godine sa početkom u 08.00 časova na Adi Ciganliji, prvi „Ada Adventure Challenge“.


U pitanju je, jednodnevna avanturistička sprint trka, u kojoj učestvuju timovi sastavljeni od dva člana (mešoviti, muški ili ženski timovi). Ovo je trka u kojoj je važna multidisciplinarnost i od sportskih disciplina obuhvata plivanje, biciklizam, treking sa orijentiringom i penjanje na veštačku stenu. Staza je podeljena na sekcije, a svaka sekcija obuhvata po jednu avanturističku disciplinu. Za svaku disciplinu (izuzev plivanja i penjanja na veštačku stenu) takmičari će dobiti detaljnu kartu Ade Ciganlije 1:15000, koju je kartografsko preduzeće Magic Mapspecijalno za ovu priliku izradilo. Na karti će biti označene kontrolne tačke koje takmičari moraju da pronađu. Dozvoljeno je korišćenje GPS uređaja za navigaciju u toku trke.

„Timovi koji učestvuju u trci mogu ići što je brže moguće kako bi pobedili, ali isto tako mogu i preći stazu lagano i uživati u avanturi. Za timove smo pripremili dva različita izazova za koje se mogu odlučiti: Pro Course koji obuhvata sve četiri sportske discipline sa ukupnom dužinom staze oko 35 km i očekivanim vremenom za pobednički tim ispod 2 sata i 30 minuta i Lite Course koji obuhvata samo dve discipline, biciklizam i treking – orijentiring, sa ukupnom dužinom staze oko 28 km i očekivanim vremenom za pobednički tim ispod 2 sata .“ - rekao je Slobodan Radovanović iz Magic Mapa, direktor trke.

Start Pro Course takmičenja počinje u 08:00 časova, a Lite Course u 08:30 u blizini kompleksa za skijanje na vodi ’’Aqua Ski“, sa disciplinom plivanje za Pro Course i MTB za Lite Course . Završnica takmičenja je na veštačkoj steni, kojoj prethode biciklizam i treking. Proglašenje pobednika i uručivanje nagrada održaće se na terasi kafe bara „ Na kraj sveta“ u 12 časova.

Cena startnina za Pro Course iznosi 3200 din po timu, a za Light course 2000 din po timu.

U cenu startnine je uračunato: zvanična majca „ Ada Adventure Challenge-a“, iznajmljivanje opreme, elektronsko merenje vremena, 2 karte za navigaciju, startni brojevi, iznajmljivanje bicikala, sigurnosna oprema za penjanje, prisustvo lekarske i spasilačke ekipe, osveženje na stazi i cilju .

„Na trci će nastupiti naši najbolji outdoor sportisti Igor Vuković i Nebojša Mojsilović, pobednici Trke preživljavanja. Za sada imamo prijavljeno 30 ekipa iz zemlje i inostranstva. Najmlađu ekipu čine dvojica sedamnaestogodišnjaka a najstariju dvojica sedamdesetgodišnjaka“ - rekao je Slobodan Radovanović iz Magic Mapa, direktor trke.

Takmičenje „Ada Adventure Challenge“ odvija se pod pokroviteljstvom JP „Ada Ciganlija” i uvršteno je u zvanični kalendar svetskih Adventure Race dešavanja, na najpoznatijem AR website-u iz Velike Britanije- Sleep Monster.

Sportski klub Magic Map poziva sve Beograđane da se u nedelju između 09 i 11 časova okupe kod veštačke stene (gde će ekipe menjati discipline), da ohrabre takmičare, kao i da uživaju u ovoj jedinstvenoj avanturističkoj trci. 

 

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...