"Tajm": guča se ne propušta

Kategorija: Putovanja
Tagovi: Guca, Festival, Tajm

Ove godine ne smete da propustite Eurosong u Malmeu, Pasola festival u Indoneziji, ali ni festival u Guči, savetuje američki magazin "Tajm".

 


Foto: Tanjug/Danilo Peternek


Sabor trubača u Guči jedan je od pet festivalskih događaja koje ove godine nikako ne treba propustiti, piše američki "Tajm".

"Više od pedeset godina selo Guča u zapadnoj srpskoj regiji Dragačevo, eksplodira svakog leta uz radosne uzvike 'opa', sedam dana trajanja festivala trube", na neđelju dana dugačkom Festivalu trube", piše "Tajm", nazivajuću Guču "balkanskim Vudstokom".

Dragačevski sabor trubača, koji će se ove godine održati od 5. do 11. avgusta, pohvaljen je zbog opuštene atmosfere, vesele lokalne muzike koju, uglavnom, sviraju Romi, ali gostuju i poznata svetska imena kao što su, na primer, Goran Bregović i Emir Kusturica.

"Oni su Festival podigli na viši kulturni nivo", piše "Tajm". Osim toga, list ovaj muzički doagađaj izdvaja i zbog toga što okuplja mnogo mladih ljudi iz celog sveta, a pop zvezde sviraju u hotelima i diskotekama, kako je rekao Majkl Ginzburg, koji se sa svojim bendom iz Njujorka došao na takmičinje u Guči 2010. godine.

Jagnjetina, ali i srpska tradicionalna kuhinja, takođe idu uz preporuku Guče.

OVDE pogledajte listu ostalih mesta koja, uz Guču, nikako ne bi trebalo da propustite ove godine.


(MONDO, foto: Tanjug/Danilo Peternek)      

 

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...