Vazduh trepti kao da nebo gori

Kategorija: Gost bloger
Tagovi: Nema tagova

Otvorim tako oči. Skuvam kafu i pet minuta zurim kroz prozor  u jedno žuto drvo. I tako mi jutros pade na pamet da bi normalan čovek odma’ napisao neki stih. Džoni Štulić recimo da iz zaleta isečeš vene, Balašević nešto romantično, ono kao – još one jeseni sam znao da ćeš biti moja… ili ned’o bog onaj Čorba, on bi od ovog drveta napravio novosrpsku junačku s refrenom da je Srbin jedna obična pizda iako mu nije bila namera da bude, nego strani zavojevači…

Setim se da imam Twitter i da će čim se prebacim na tamo život kudikamo da mi bude lepši a da poezija neće da mi pada na pamet. Odem, ja sam vam jedna od retkih koja ne kuca tamo nego onako prostački bane i tvitne šta joj dođe, preletim po onoj čuvenoj lajni, inspiraciji srpskog novinarstva, skontam da je na istom nivou kao i pre neki dan – tviteraši veruju da će snagom tvitovanja, ste čuli beše kolika je snaga društvenih mreža, uspeti da odlože zimu, nateraju je da podvije rep i da odma’ bude proleće.

Inače, da ste čovek slabih živaca na tom Twitteru bi očas posla mogli da zapadnete u tešku depresiju, nešto kao neurosis društvenih mreža, da se nikad ne oporavite. Mislim kad vidite kako neki tviteraši kao filmske glumice – ustaju sa šminkom sa kojom su i legli, ništa se razmazalo nije. Ni kad se poljube. Kvalitetna neka šminka.

Nego, danas je petak, danas će se ekspresno zaboraviti šta se dešavalo tokom nedelje jer danas je dan za radovanje, kad osvane petak većina ga dočeka ko rod najrođeniji, a i na Twitteru je FollowFriday dan, ko nije znao ovaj dan je na ostalim Twitter područjima dan preporuke, na srpskom, a mi nekim čudom uvek uspemo da ograničimo sve čega se dohvatimo, to je dan sveobuhatne ljubavi kad tviteraši pokušavaju drugima da objasne sa sve zvezdicama što vole one druge, pa im oni zahvaljuju, pa ovi govore da nema na čemu, petak vam na Twitteru liči ko kad kuma ispraćate sa slave. Pa se kum s pola stepeništa vrati da se zahvali još jednom, na kineskom pošto pijan srpski ne ume da govori. Tako vam to izgleda.

Danas neki čudan petak, smrknut. Inače, teško svanjava onima koji ne razmišljaju, oni su se navikli na smrknuto.

A kad sam kod smrknutog, dobar vam dan, tviteraši, duva nešto danas.

A sad utičite, svako na svoj način.

 

Mahlat.rs

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...