Vikend nije baš tako daleko

Kategorija: Zdravlje
Tagovi: Vikend, Posao, Umor, Odmor, Radna Nedelja, Radni Dan

Nova radna sedmica je tek počela, a vi se već osećate umorno? Evo nekoliko saveta kako da lakše dočekate naredni vikend. 

Pre svega, pazite šta i kada jedete. Naučnici kažu da ako unapred razmišlajmo o unosu hranu, a ne jedemo stihijski i kada pregladnimo, značajno ćemo umanjiti nivo stresa koji je sastavni deo skoro svakog radnog dana.



O tome bi naročito trebalo da vodite računa ako želite da smršate ili da održite kilažu koju sada imate.

Bilo da ujutru pijete čaj ili kafu, ne odričite se tog malog rituala. Organizujte se tako da imate dovoljno vremena za svoj prvi jutarnji užitak (nakon poljupca sa partnerom ili sa decom pre nego što odu u školu).

Mnogi tokom vikenda, ili barem u ponedeljak ujutru, razmišljaju o tome šta ih sve čeka tokom narednih sedam dana, šta sve treba da urade, sa kime da se vide... Međutim, psiholozi savetuju da uradite suprotno - napravite listu stvari koje nećete uraditi tokom ove sedmice.

Otkažite sastanak za koji znate da nije mnogo važan, nemojte se javiti nekim "prijateljima" ili čalnovima familije sa kojima komunicirate samo "zato što tako treba", a možete i da "preskočite" pranje automobila, čišćenje kuće...

Obezbedite sebi svakoga dana barem 45 minuta "mira i tišine". Obavestite ukućane da novo pravilo podrazumeva da vas niko neće uznemiravati dok narednih nekoliko minuta čitate knjigu, slušate muziku, surfujete netom, bavite se sportom, gledate TV, leškarite u kadi...

Učinite bilo šta za sebe što znate da vas opušta kako biste se lakše uhvatili u koštac sa novom radnom nedeljom i novim privatnim obavezama.

Mondo.rs

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...