Ako te nervira partner…

Kategorija: Ljubav i seks, Porodica
Tagovi: Svađa, Kritika, Veza, Parovi, Brak, Nerviranje

Ne očajavaj - istraživanje je pokazalo da parovi koji jedni na druge ne gledaju idealistički, duže ostaju zajedno. 


Istraživanje koje je obuhvatilo oko 800 osoba u Americi, pokazalo je su partneri sa kojima smo u braku ili vezi, na prvom mestu liste osoba koje nas najviše nerviraju, ali i koje najviše volimo.

Takođe, istraživanje je pokazalo i da se negativan stav prema partneru godinama povećava, ali da je to normalan deo partnerskih odnosa koji ne mora neminovno dovesti do razlaza.

Dakle, povremena negativna osećanja prema partneru nisu znak za uzbunu, već obrazac najučestalijeg ponašanja ljudi koji su u ljubavnoj vezi.

Naravno, bitno je da o tome razgovarate sa partnerom, da probleme ne gurate “pod tepih”, jer i kroz negativne oblike ponašanja veza može da napreduje.

Srećni parovi, koji to pokušavaju da ostanu po svaku cenu, suštinski nisu srećni. Istraživanje je pokazalo da su se češće "raspadale" veze onih parova koji su bili nezadovoljni ali se ipak nisu nikada svađali.

Dakle, ključ uspešne veze je u otvorenom razgovoru i pozitivnoj kritici. Nemojte ćutati o onome što vas muči, ali ni prebacivati krivicu na partnera.

Kritikujte partnera i budite spremni da odslušate ono što partner vama zamera.

Mondo.rs

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...