Ima nade za srbiju

Kategorija: Gost bloger
Tagovi: Odgovornost, Jkp, Ekupi, Humanitarna, Ekupi.rs, Katastrofa, Naissus, Naisus

Iako sam po prirodi optimista nekako mi se zalomilo da pretežno pišem kritičke tekstove. Ono jeste da sam se navukao na pisanje o politici pa mi je teško da ne budem kritičan.

No imam i nešto lepo da podelim sa vama. U zadnjih 7 dana sam bio svedok učesnik dveju jako pozitivnih stvari koje mogu da budu primer za ugled. Da se ne takmičimo u disciplini "što gore to bolje".

Stvar prva:

Od par prijatelja koji su putovali za Beogradu saznam da je na autoputu Beograd Niš kod naplatne rampe Naiss prava mini humanitarna katastrofa. Kolona vozila od preko 10 kilometara, temperatura u hladu, koga nema, preko 40, vode nema, motori automobila proključali... Iskreno potrešen scenom koja mi je opisana i tom malom decom koja se preznojava u automobilima, moguće je i bez vode, raspalio sam po družtvenim mrežama. Apel za pomoć se solidarno raširio po netu.



Danas pročitam:

"Na apel @milan_strongman poslata juce cisterna sa vodom za pice na NR Nais" Aca Mitić direktor JKP Naissus"

Možda će vam se učiniti kako ovo nije neka velika stvar... Pa i nije. Ljudi se uglavnom bave svojim poslom a za druge ih baš briga. Ne zaboravite da su prošli izbori, da gradska vlast u Nišu samo što nije oformljena i da je drug Direktor, kao pripadnik, sada opozicione partije, moguće je, u izlaznoj sekvenci mandata. I pored tog neprijatnog osećaja čovek je imao smisla za širu sliku.

Bravo Aco. 

Stvar druga:

 

Kao "Amerikanac" povratnik navikao sam da mogu razne stvari da uradim onlajn. Kod nas ne funkcioniše ni Paypal pa Srbi generalno nemaju osećaj šta se desi sa novcem sa kartice kada uneseš podatke kod kupovine. "Da me neko ne zajebe kad kliknem?". Kod mene u stanu vrućina, treba mi još jedna klima, nemam kad da odem da kupim i pa da tražim ko da montira i ja "nasednem" na neku reklamu. Kupim klimu onlajn. I onda neverovantan sled događa. Naručio klimu u 11, kažu sutra stuže u 12. Naravno da nisam poverovao. Zove me neko da dogovori montažu... Kaže "zauzet sam do 13:30 dolazim kod vas u 14." 



Sve izgleda kao da me neko zajebava. Osvanuo je novi dan,  u 12:36 stigla klima, majstori došli u 13:50. Evo je klima već radi.

Firma se zove, da pohvalim, ekupi.rs. Da dodam da nikog ne poznajem, ne reklamiram, nisam plaćen, ... Samo mi je milo da postoji nešto što funkcioniše kako treba. Odeš na sajt, odabereš, klikneš, ukucaš podatke sa kartice (pročitah može i čekovi pouzećem) i SUTRA ti stigne!? Barem sam ja imao takovo iskustvo.

Šta mi je ideja sa tekstom. Pa malo su smorili tekstovi gde sve ne valja, katastrofa, zlo, naopako, ... Ipak smo dužni da ne ignorišemo pozitivne stvari. Meni su ove dve "sitnice" baš ulepšle zadnjih 7 dana.  Dajte da podelimo nešto lepo na blogu... Biće nam svima lepše. 


Autor: Strongman 

 

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...