Njeno veličanstvo - visoka potpetica

Kategorija: Kozmetika i moda
Tagovi: Štikle, Visoke Štikle, Visoke Potpetice

Uvreženo je mišljenje da žensko stopalo i ženske noge lepše izgledaju na visokim štiklama - po mogućnosti, tankim i visokim.

Naravno, ukoliko žena ne ume da hoda na takvim štiklama, nego se na njima spotiče i lomata, izgledaće pre smešno nego elegantno i ženstveno. Ako pak zna kako da se kreće na njima, mamiće uzdahe mnogih muškaraca. O čemu se radi? Šta je to u visokim potpeticama što deluje toliko zavodljivo?

Nemali broj muškaraca neće "uzeti za zlo" ženi koja nije stalno na štiklama - ili koja praktično nikad nije na štiklama

Zaista malo koji muškarac očekuje od žene da baš stalno bude fenomenalno sređena i kao na modnoj pisti; zapravo, većina se oseća nelagodno kraj takve žene, jer im je teško da se opuste pored nje. Muškarci vole udobnu obuću i ne pada im na pamet da zameraju ženama koje vole to isto. Međutim, i takvi muškarci će rado posmatrati elegantnu ženu na štiklama. Zašto?

Visoke štikle izdužuju ženinu figuru

. Noge izgledaju duže i elegantnije (što većina muškaraca voli). Pored toga, prilikom hodanja na štiklama i držanje tela se menja - grudi se isturaju napred (što muškarci definitivno pozdravljaju), celo telo se ispravlja, hod postaje elegantniji, mačkastiji, zavodljiviji. Plus, hodanje na štiklama zateže noge i zadnjicu.

To nije sve. Hod na visokim štiklama je neudoban i muškarci su toga i te kako svesni. Svesni su toga da se žena, time što će stati na štikle radi toga da bi bila zavodljiva, odriče svoje udobnosti, a to ih već samo po sebi uzbuđuje - naročito ako muškarac zna da se baš zbog njega, a ne zbog mogućih (muških i ženskih) posmatrača uopšte, određena žena odrekla dela udobnosti.

Neudobne su, tačno je. Mogu da nažuljaju i većina žena će jedva čekati da dođe kući i da ih skine. Ipak, nakon što jednom primete kako ih muškarci gledaju dok ponosno hodaju na visokim potpeticama, staće na njih ponovo. Ko može da odoli pogledima punim divljenja?

 

Economy.rs

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...