Skijanje - odlična vežba za celo telo

Kategorija: Sport
Tagovi: Skijanje, Sport, Skijališta

 

Stigla je zimska sezona, a skijanje je sport koji je u poslednjih nekoliko decenija postao naročito popularan. Ovo je uzbudljiv sport koji je prilagodljiv svim osobama, nezavisno od uzrasta.

Osim što će zadovoljiti vašu potrebu za adrenalinom, skijanje će doneti i brojne prednosti vašem zdravlju, a stručnjaci ističu najvažnije.

Odlična vežba

Ceo proces skijanja zahteva održavanje ravnoteže svakog dela vašeg tela. Osim što ćete pokrenuti rad svih mišića, skijanje je odlično za zdravlje disajnog sistema jer vežbate na svežem planinskom vazduhu.

Zabava

Mnoga skijališta pružaju razne aktivnosti nevezane za skijanje. Veliki broj ljudi nakon što jednom pođe na skijanje više ne odustaju te odlaze svaki puta kada su u mogućnosti.

Zdravlje srca

Skijanje pripada aerobnim vrstama treninga, koje su odlične za zdravlje kardiovaskularnog sistema. Skijanje će smanjiti rizik od nastanka srčanih bolesti i srčanog udara.

Raspoloženje

 

Svež vazduh povezan sa kretanjem će podstaći oslobađanje hormona sreće, endorfina i smanjiti nivo kortizola, hormona stresa.

 

Economy.rs

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
tbloger
Blogging is my passion...