DK (Češ - srb): janko heroj!

Kategorija: Gost bloger
Tagovi: Tenis, Srbija, Janko, Tipsarević, Davis, Kup
1 komentar

Posle više od pet sati igre i tri meč lopte za protivnika, Janko Tipsarević je uspeo da pobedi Radeka Štepaneka u drugom meču okršaja Češke i Srbije u okviru četvrtfinala Dejvis kupa! Drugoplasirani teniser Srbije na ATP listi izvojevao je najtežu pobedu karijere rezultatom 3-2, po setovima 5-7 6-4 6-4 4-6 9-7! 

Neverovatan duel odigrali su Tipsarević i Štepanek. Drame ne da nije manjkalo, već ju je na kraju bilo i previše, najviše zahvaljujući nesportskom ponašanju iskusnog Čeha, koji je čak odbio da se rukuje sa Tipsarevićem na kraju duelu. Ruku ne moraš da pružiš, ko gubi ima pravo da se ljuti, a ti si Radeče izgubio i to velikim slovima! 

Imao je naš teniser brejk prednosti u svakom od pet setova. Mučio sa raznovrsnom igrom Štepaneka i glasnom publikom, ali ih je na kraju sve postavio na svoje mesto. 

U prvom setu je imao prednost od 4-2, ali je onda dozvolio da ga atmosfera savlada i pri rezultatu 6-5 za protivnika ne uspeva da odservira za izjednačenje. Štepanek vodi 1-0. 

Na startu drugog seta Janko ponovo pravi brejk, ali Čeh opet dolazi do izjednačenja (1-1). Jedan od najsrčanijih reprezentativaca naše zemlje ikada ponovo dolazi do prednosti brejka pri rezultatu 2-2, s tom razlikom da je ovu prednost sačuvao i došao do izjednačenja u setovima. 

I na startu trećeg seta Tipsarević pravi brejk. Ovaj put nije dozvolio Štepaneku da se vrati u igru i sa sigurnim servisima dolazi do prednosti od 2-1! 

U četvrtom setu prava holivudska drama. Publika na set loptu Štepaneka, a na servis Tipsarevića, u glas uzvikuje aut. Naš teniser pravi grešku i šalje lopticu u mrežu. Krenula je rasprava našeg tima sa glavnim sudijom meča, koji objašnjava da je publika "autovala" lopticu našeg tenisera, ali ne i linijiski sudija. Set pripada Štepaneku (2-2). 




 Sve ono što se dogodilo u prethodna četiri seta skupilo se i dupliralo u odlučujućem. Opet je Tipsarević imao brejk prednosti, Štepanek uspeo da se vrati u meč. Ne samo da je Štepanek izjednačio, već je nakon rezultata 5-5 došao do tri meč lopte! Nije zadrhtala ruka Tipsareviću, sve ih je spasio, a onda hladnim tušem polio prepunu O2 Arenu, napravivši brejk pri rezultatu 7-7, a potom odservirao za veliku, zlata vrednu pobedu! 

 

Podsetimo, u prvom meču je Tomaš Berdih sa 6-2 6-1 6-2 bio bolji od Viktora Troickog. 

U subotu je na programu dubl okršaj. Za našu reprezentaciju bi trebalo da nastupe Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac, dok će Čehe predstavljati u dublu preporođeni Radek Štepanek i Lukaš Rosol. 

 

 

Autor: http://tenissrbija.blogspot.com

  • Isidora_C
    Bravo, Janko!!!! Nole je prvi na svijetu, pa ponekad ostali izgledaju zapostavljeno u medijima, ali zaista se radi o zlatnim momcima i djevojkama. Tako se igra za svoju zemlju i svijet!

Prijavite se da biste objavili novi komentar
teslio
Blogovi, grupe, prijatelji, slike...