Gmail "parla" sve jezike

Kategorija: Glavna
Tagovi: Gmail, Džimejl, Jezik, Elektronska, Pošta, Google

Google je najavio da će njegov mejl servis uskoro biti bogatiji za opciju automatskog prevođenja kojom će obradovati sve korisnike.

 

Nakon što je novi dizajn Gmaila zaživeo kod svih korisnika, Google je odlučio da napravi još jednu veliku izmenu.

Ovoga puta, reč je o velikom olakšanju za mnoge koji obavljaju prepisku na stranim jezicima, a nisu baš vični prilikom prevođenja.

"Kada primite poruku na jeziku koji ne razumete, samo pritisnite dugmence 'prevedi poruku' na vrhu mejla i u deliću sekunde ćete sve razumeti," navodi kompanija. 

Prevod elektronske pošte postaće dostupan svim korisnicima za nekoliko dana, piše CNN. 

Nove tehnologije nas približavaju svetu u kome različiti jezici neće biti problem prilikom razumevanja, zbog čega Google prevodilac postaje sve popularniji među korisnicima Interneta širom sveta. 

"U toku jednog dana prevedemo tekstove koji bi, ako bi se sakupili, mogli da ispune milione knjiga", navode u kompaniji Google.

Kompanija Google odlučila se na ovaj korak shvativši da je razvila jednostavan sistem za prevođenje koji u velikoj meri pomaže većini korisnika. 

Ipak, ovaj sistem nije nepogrešiv, zato nije na odmet da ga pažljivo koristite. Više puta proverite dobijeni prevod, da biste izbegli moguće nesporazume prilikom prepiske, jer je ovaj servis samo prva pomoć, a ne čarobni štapić koji će vas pretvoriti u poliglotu. 

 

(Mondo.rs) 

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
teslio
Blogovi, grupe, prijatelji, slike...