Volite morske dubine?

Kategorija: Glavna
Tagovi: Ronjenje, More, Đavoli Bazen, Plivanje

Posetite neke od najtraženijih i najneobičnijih lokacija za ronjenje i plivanje širom sveta. 



Ronjenje u čistoj plavičastoj vodi za mnoge je idealan aktivni odmor. Turisti danas, međutim, traže nešto malo drugačije.

Plivanje pod vodom, između starih olupina brodova, aviona, pa i kamiona iz Drugog svetskog rata, ili pored najvećih meduza - dobija sve više poklonika, pišu "Putovanja".

Trak lagun, nalazi se u Mikroneziji, a deo mora u dužini od pedeset milja je ogromno groblje više od 60 brodova, oko 300 aviona, kamiona i tenkova potopljenih u borbama iz Drugog svetskog rata.

Ratne lađe povukle su sa sobom na dno tone opreme koja je danas obrasla vodenim rastinjem i naseljena morskim zvezdama, pa je ova lokacija izuzetno popularna među ljubiteljima ronjenja.

Jezero meduza na kamenitom ostrvu Eil Malk u Palauu poznato je po tome što spade u grupu morskih jezera sa oko deset miliona meduza koje se nalaze u njemu.

Pretpostavka je da su kao vrsta ostale zarobljene ovde pre oko dvanaest hiljada godina, kada je formirano jezero.

Najveće meduze dostižu veličinu košarkaških lopti. Tokom vremena, u okruženju bez prirodnih neprijatelja, izgubile su mogućnost da žare, pa je ronjenje sa njima bezbedno.

Đavolji bazen nalazi se u Zimbabveu, na izuzetno strmom delu odakle se u ponor survavaju Viktorijini vodopadi, jedno od sedam čuda prirode.

U ovom malom vodenom "džepu" plivanje je moguće, jer kupače od ambisa odvaja podvodni kameni zid.

Ipak, brčkanje iznad ogromne provalije nikako nije za one sa slabijim srcem.

Iako ne spada u mesta za ronjenje, ovaj jedinstveni bazen na svetu nalazi se na vrhu liste ekstremnih mesta na kojima je moguće plivati.

 

(Mondo.rs)  

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
teslio
Blogovi, grupe, prijatelji, slike...