Ajvar "na klik"

Kategorija: Glavna
Tagovi: Ajvar, E-Klub, Srbija
1 komentar

Ako voliš domaći ajvar, zimnicu, džem... više ne moraš na pijacu jer će se svi ti proizvodi, ali pravi,domaći, uskoro prodavati i putem interneta. 



U opštinama Inđija, Kraljevo, Ljubovija, Ivanjica i Paraćin počeli su sa radom e-klubovi za žene na selu u kojima će priliku za sticanje novih znanja i moderno poslovanje imati žene koje žele da pokrenu i promovišu sopstveni biznis.

"Uprava za rodnu ravnopravnost konkretnim projektima želi da pomogne osnaživanje i ekonomsku samostalnost žena na selu koje su najčešće višestruko diskriminisane. Potencijal žena u Srbiji nije iskorišćen u dovoljnoj meri, i zato se mi trudimo da promenimo situaciju.

Važno je ohrabiti žene da kontinuirano unapređuju svoja znanja i veštine, razvijaju svoje talente i odvaže se za neku vrstu preduzetništva. Zahvaljujući ovim projektima uskoro ćemo imati jake preduzetnice i u seoskim sredinama, što je dosad retko bio slučaj", istakla je na otvaranju e-kluba u Inđiji Natalija Mićunović, direktorka Uprave za rodnu ravnopravnost.

Korisnice e-klubova imaće priliku da naprave svoje web prezentacije, promovišu svoje proizvode na internetu, povežu se sa drugim e-klubovima u Srbiji i inostranstvu, razmenjuju iskustva...

E-klub u Inđiji, kao i drugi širom Srbije, opremljen je modernom računarskom opremom, sa pet računara, laptopom, kamerom, štampačem i skenerom, a pored 25 žena koje su prošle obuku za rad na računaru, i druge žene na ovim opštinama moći će da se uključe u rad e-klubova.

Uprava za rodnu ravnopravnost uz pomoć ambasade Švedske obezbedila je računarsku opremu za e-klubove, a u saradnji sa nevladinom organizacijom "Jednake mogućnosti" obuku za korišćenje info-komunikacionih tehnologija.

"Žene koje se već godinama bave proizvodnjom kolača, zimnice, džemova, od danas neće prodavati svoje proizvode samo na pijaci, već ćemo im pomoći da svoje proizvode u pravom svetlu predstave i na internetu", izjavila je Bojana Vasić, preduzetnica iz Inđije i korisnica e-kluba.

Istovremeno, dobitnice novčanih sredstava za razvoj seoskog turizma novac su uložile u renoviranje svojih gazdinstava, proširenje smeštajnih kapaciteta, uvođenje HACAPP standarda, unapređenje svoje turističke ponude.

 

Autor: Mondo.rs

 

  • tttt-ttt
    Moze li mi neko reci na koji sajt treba da se ide da bih stupila u kontakt sa nekom od zena koje se bave ovim poslom?

Prijavite se da biste objavili novi komentar
teslio
Blogovi, grupe, prijatelji, slike...