LinkedIn - ''zlatna koka'' društvenih mreža

Kategorija: Nauka i tehnologija
Tagovi: Linkedin, Facebook, Zarada, Marketing, Reklamiranje, Internet

Da li ste znali da LinkedIn generiše čak 20 puta više novca korisničkom satu provedenom na sajtu od Facebooka?

Na naslovnici poslednjeg Forbes magazina našao se izvršni direktor LinkedIn-a, Džef Vajner, a priča o poslovnom modelu ove profesionalne društvene mreže zaista je fascinantna.



Novinari magazina izračunali su da LinkedIn generiše 1,30 dolara po satu, dok Facebook, sa brojnošću od čak 900+ miliona korisnika, generiše tek 0,06 USD, čak 21 odsto manje od pomenute profesionalne mreže.

Najvažniji razlog je što Facebook generiše novac samo od oglašavanja (85 odsto ukupnog prihoda), dok LinkedIn ima značajan broj razvijenih komercijalnih modela korišćenja. Npr. od premium usluga pronalaženja talenata i davanja informacija (LinkedIn Recruiter) LinkedIn zarađuje čak 8.200 USD po korisniku, a ovu uslugu obnavlja čak 95 odsto velikih i 80 odsto manjih kompanija svake godine.

S druge strane, LinkedIn čak 33 odsto ukupnog prihoda ulaže u reklamiranje i marketing - što je mnogo više od Facebooka (15%), Google-a (12%) and Microsofta (20%).

Čak 22 odsto korisnika mreži pristupa putem mobilnih uređaja, što je značajno više od Twittera i Facebooka (po 8 odsto).

Ukupan profit ove godine mogao bi da bude dupliran i donese 70 miliona USD.

Pročitajte celokupan članak Forbes-a

 

Autor: Economy.rs


Komentarisanje je isključeno.
teslio
Blogovi, grupe, prijatelji, slike...