Pet zdravih kancelarijskih navika

Kategorija: Aktuelno
Tagovi: Kancelarija, Provetravanje Prostorije, Hidratacija, Treptanje, Šetnja

Radni dan proveden u kancelariji ne zahteva preterano napornu fizičku aktivnost, ali svejedno umara i iscrpljuje ljudski organizam. Ispunjavajući svakodnevne radne obaveze često zaboravimo na izuzetno bitne uslove rada koji itekako mogu da utiču na našu produktivnost i kvalitet izvršenog posla.



Ovih 5 navedenih tačaka lako je sprovesti u delo te je bitno da ih uvrstite u dnevnu rutinu na poslu kako bi sebi fizički olakšali boravak na poslu, ali i psihički se ne zamarali više nego je to potrebno.

Treptanje

Sigurno niste ni svesni činjenice da kako se povećava količina vremena provedenog u kancelariji, sve češće imate potrebu da trljate suve i nadražene oči. Da biste ih prirodnim putem navlažili dovoljno je redovno treptati. Koncentrisanjem na posao i "buljenjem" u monitor računara zaboravljate na ovu radnju koja vam je od velike koristi za zdrave i odmorne oči.

Hidratacija

Organizam bez vode ne funkcioniše, a opšte je poznata činjenica da zbog manjka vode ćete patiti i od glavobolje. Stavite na radnu površinu čašu vode u svojoj omiljenoj čaši, nek vam je pri ruci i u vidokrugu i redovno pijte. Telo će vam biti više nego zahvalno.

Držanje

Obezbedite sebi udobnu i ergonomski oblikovanu stolicu koja će vam omogućiti pravilno držanje dok sedite. Ispravnim držanjem organizmu možete obezbediti do 30% više kiseonika i tako sebi priuštiti više energije tokom radnog dana.

Provetravanje prostora

Svako malo bez obzira na spoljašnje uslove, provetrite radni prostor. Cirkulacija vazduha u kancelariji je od izuzetne važnosti, a ponekad dobro dođe i kao sredstvo razbuđivanja ako ste na poslu zapali u monotoniju, piše She.

Šetnja

Nemojte sebi dopustiti da vam radni dan prođe bez da ste koji put ustali i prošetali po kancelariji. Izađite na hodnik, napravite par koraka ili odradite lagane vežbice kako biste poboljšali cirkulaciju.

 

Economy.rs

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
teslio
Blogovi, grupe, prijatelji, slike...