Muškarci bi ženama zabranili mini suknje jer ih ometaju na poslu

Kategorija: Aktuelno
Tagovi: Izazovna Odeća, Vruće Pantalonice, Dekolte, Seks

Vrućim pantalonicama, leopard printu, dubokom dekolteu i mini suknjama nije mesto na poslu, ističu muškarci zato što ih demotivišu i smatraju neprimerenim za posao.



Gotovo trećina muškaraca želi koleginicama s posla zabraniti nošenje izazovne odeće zato što se zbog toga teško koncentrišu, utvrdila je studija britanske organizacije “Srce”.

Njih skoro 32 posto zabranilo bi nošenje vrućih pantalonica, 30 posto zalaže se za zabranu odeće s leopard printom, dok 24 posto pripadnika jačeg pola smatra kako mini suknjama nije mesto u birou.

Isto misli i 52 posto žena, a njih čak 67 posto bi ukinulo kratke pantalone na poslu. Muškarcima osim suknji i vrućih pantalona, najviše smetaju prozirne bluze, duboki dekoltei, ”kroksice”, majice s porukama i “uggsice”. Njih skoro 23 posto ne bi ni da žene nose helanke, potvrdila je studija. Takav način odevanja smatraju demotivišućim i neprimerenim radnom okruženju, piše Daily Mail.

Žene žele da se ulepšaju za posao pa trećina njih bira crvenu boju odeće ili ruža koja im daje dozu samopouzdanja, a neke nose dublji dekolte nego inače. No, muškarci takav pokušaj smatraju čistim preterivanjem.

Uprkos tome, 29 posto pripadnica lepšeg pola priznaje da bi htele biti hrabrije i češće nositi crveno, a 48 posto njih veruje kako je crvena haljina najseksi komad odeće koji mogu nositi na posao.

- Odeća i boje koje nosimo imaju velik uticaj na naše emocionalno stanje, ali i na sliku kakvu odašiljemo. Crvena je definitivno boja koje se povezuje sa samopouzdanjem i moći, a žene je biraju kako bi se istakle na poslu, kazala je britanska psihološkinja dr. Gayle Brewer.

 

Economy.rs

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
teslio
Blogovi, grupe, prijatelji, slike...