Zašto su poljupci toliko važni

Kategorija: Ljubav i seks
Tagovi: Poljupci, Ljubljenje, Seks, Usne, Poljubac

Seks je lep i bitan, ali počinje ljubljenjem. Zato, u pauzi između dva poljupca, pročitajte nekoliko činjenica u vezi sa nežnim dodirivanjem usnama. 

Kako to da se u mraku nikada "ne promašimo"? Zato što su neuroni u našem mozgu neka vrsta navigacije koja olakšava da jedni drugima lociramo usne onda kada nam oči ne pomažu u tome.



Bez obzira na to da li se ljubimo u mraku ili na svetlu, tom prilikom naše telo stvara supstancu koja "opija", zbog čega se nakon dužeg ljubljenja osećamo relaksirano i srećno.

Većina se ljubi zatvoreih očiju - čak 66 odsto osoba. Oni ostali uživaju gledajući emocije svog partnera.

Ljubljenje može da odloži bore, verovali ili ne. Pošto čin ljubljenja aktivira 29 mišića lica, što je odlična "vežba" koja održava naše lice zategnutim i daje mu svežiji izgled.

Ljubljenje je korisno i za zube. Povećan protok pljuvačke u ustima izazvan poljupcima ispira sa zuba naslage odgovorne za nastanak karijesa.

Jedna studija je pokazala da muškarci koji ljube svoje supruge pre odlaska na posao žive pet godina duže, imaju manje šanse da im se dogodi saobraćajna nesreća na putu do posla, a često i više zarađuju.

"Kama Sutra" navodi više od 30 vrsta poljubaca. Jedan od njih je i "poljubac buđenja" - ljubljenje u obraz, blizu linije kose, kako bi se nežno probudila usnula osoba.

Ako niste znali, usne spadaju među najosetljivije delove tela. Zato je važno da ih pravilno negujemo, ali i ulepšavamo kako bismo "privukli" što više poljubaca. "Avon", na primer, predlaže karmin "Perfect Kiss" koji sadrži ulje kokosa i avokada.

OVDE pročitajte kako još možete da negujete svoje usne, bez kojih bi tako važni poljupci bili nemogući.

Da je poljubac bitan, potvrđuje i činjenica da ima svoj dan - 6. jun je Međunarodni dan ljubljenja.

Mondo.rs

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
teslio
Blogovi, grupe, prijatelji, slike...