Ne možeš da smršaš?

Kategorija: Zdravlje
Tagovi: Mršavljenje, Kilogrami, Druženje, Aktivnost, Hrana

Nije čudo što se sve veći broj ljudi muči sa gubljenjem kilograma, jer postoji čak 108 faktora koji nas u tome sprečavaju, tvrde stručnjaci. Jedan od faktora je i druženje s pogrešnim ljudima. 



U mršavljenju nas sprečava sve, od upotrebe daljinskog upravljača do druženja sa pogrešnim ljudima, tvrde stručnjaci iz Britanske fondacije za ishranu.

Oni kažu da postoji 108 faktora koji utiču na težinu, a mogu se podeliti u sedam kategorija: socijalna, psihološka i fizička aktivnost, okolina, gledanje televizije, upotreba računara i čitanje, i vrste hrane i pića koje konzumiramo tokom dana.

U socijalnu kategoriju spada druženje sa pogrešnim ljudima. Tu je reč o prijateljima koji nas podržavaju u tome da jedemo masnu i nezdravu hranu, ili zbijaju šale na pomen teretane. U ovoj kategoriji su i izolacija i višečasovni rad, piše "Blic".

U psihološku i fizičku aktivnost spada tretiranje hrane kao "nagrade" za nešto, nizak nivo samopoudanja, uzimanje grickalica tokom dosađivanja i drugo.

Ono što su stručnjaci fondacije za hranu ponudili kao savet, jeste da se tokom reklama prošetate po kući ili stanu, da merite porcije, šetate dok pričate telefonom...

Još "trikova" koji će vam pomoći da smršate, saznajte OVDE.

 

(MONDO)  

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
teslio
Blogovi, grupe, prijatelji, slike...