Novak Đoković ponovo najbolji teniser godine

Kategorija: Sport
Tagovi: Itf, Tenis, Sport, Novak Djokovic!, Serena Vilijams

Međunarodna teniska federacija (ITF) ponovo je izabrala Novaka Đokovića za najboljeg tenisera, ovoga puta za 2012. godinu. Kod dama, praktično bez konkurencije, trijumfovala Serena Vilijams.

Prvi teniser sveta Srbin Novak Đoković i Amerikanka Serena Vilijams proglašeni su danas za šampione Međunarodne teniske federacije (ITF).


Đoković je u izboru ITF pobedio direktnog konkurenta Britanca Endija Marija, zahvaljujući činjenici da je drugu godinu uzastopno završio na prvom mestu ATP liste, uspešno odbranivši titulu na Austalijan openu.

Prvi reket Srbije istovremeno je igrao i u finalu Rolan Garosa i Ju-Es opena i osvojio pet ATP titula, uključujući završni Masters sezone u Londonu.

"Ponosan sam što sam drugu godinu zaredom progašen ITF šampionom", rekao je Đoković koji je prethodne 2011. ostvario jednu od najuspešnijih sezona u istoriji tenisa, osvojivši tri od četiri grend slema.

Prvi teniser sveta naglasio je da nije lako ponoviti tako uspešnu sezonu kakva je bila 2011.

"Bilo je veoma teško ponoviti takav uspeh, ali je svejedno bila velika satisfakcija osvajanje jednog grend slema, plasman u dva velika finala i osvajanje finalnog Mastersa", rekao je Đoković.

Serena Vlijams je treći put u karijeri izabrana za ITF šampionku.

 

Economy.rs

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
teslio
Blogovi, grupe, prijatelji, slike...