Svaka žena ima 22 odevna predmeta koje nikada ne nosi

Kategorija: Moda
Tagovi: Odeca, Kupovina, Moda, Trgovina, Modni Dizajneri, Farmerke

Činjenica je da žene neprestano nagomilavaju odeću i modne dodatke samo ide u prilog tvrdnji da u ormanu gotovo svake pripadnice lepšeg pola postoje najmanje 22 beskorisna predmeta koja nikada ne nosi.

Dobro, to možda i nije toliko strašno - žene širom sveta često ne stignu obući sve što imaju, ali problem je taj što odlučno odbijaju baciti stvari koje ne nose, piše Daily Mail.



Na primer, samo u Velikoj Britaniji žene troše preko 1,6 milijardi funti na preko 500 miliona odevnih predmeta koje nikada neće obući. Kad bismo svu tu odeću stavili na vešalice i poređali svaki komad jedan uz drugi, sve bi se rastegnulo na nekih 25.000 kilometara što je oko 4,5 puta veća udaljenost od one između Londona i Njujorka.

Tužna je istina da se milioni odevnih predmeta koji su se u trgovinama činili tako neodoljivim - bilo da se radilo o popustu, ograničenoj seriji ili dizajnerskim krpicama - sada čine kao potpuno bačen novac.

Prema rezultatima ankete koju je sproveo prodajni TV kanal QVC, oko 45 posto ispitanih žena za nagomilanu odeću koju nikad ne nose krivi nepromišljenu i impulsivnu kupovinu. Samo jedna od osam žena redovito redukuje garderobu dok jedna od pedeset priznaje da je dan za izbacivanje stare ili nenošene odeće izbegavala i po deset godina.

Među najmanje nošenim ili uopšte nenošenim stvarima su farmerke - oko 88 posto žena tvrdi da ima barem jedna par u kojem ih niko neće videti.

Jedna od pet žena nagomila i po šest pari cipela koje gotovo nikada neće obuti. Gotovo svaka žena ima barem jedan topić u kojem je „ni mrtvu ne bi videli", a još uvek odbija da ga se reši. No za to postoji jasan razlog - grižnja savesti zbog potrošenog novca. Oko 17 posto žena nagomilava odeću identičnog stila u nadi da će jednom doći do njegovog modnog oživljavanja.

Nisu ni muškarci puno bolji. Oni otprilike imaju po 19 odevnih predmeta koje nikada ne nose. Trećina muškaraca priznaje da je većina te nenošene odeće kupljeno na rasprodajama. Prema rečima Sue Leson, glasnogovornice QVC-a, nagomilavanje odeće je jedna oblik nostalgičnog ponašanja, ali je vrlo nepraktično dodavši da bismo svi trebali dobro proanalizirati vlastitu garderobu, videti šta valja, a šta ne i zatim prema tome kupovati dalje i usklađivati odevne predmete. Ono što nikada ne nosite ili nećete nositi, poklonite ili bacite.


Economy.rs

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
teslio
Blogovi, grupe, prijatelji, slike...