Crveni ruž ili štikle? muškarci otkrivaju šta je seksi, a šta ne

Kategorija: Moda
Tagovi: Seks, Zavodljivost, Masta, Uzbuđenje, Grupni Seks, Parfemi, Smeh, Sport, Dekolte, Crveni Ruž, Usne, Visoke Potpetice, Duga Kosa, Depilacija

Prosečni muškarci i nekoliko stručnjaka za veze odgovarali su na pitanja o seksualnim stereotipima za iVillage.com. Proverite šta je precenjeno, a šta privlačno – mogli biste se iznenaditi!


Privlačno: Crveni ruž

Muškarcima je crveni ruž najseksipilniji. Dr. sc. Yvonne Fulbright objašnjava da je to zato jer ih podseća na vaginalne usne tokom seksualnog uzbuđenja. Prema istraživanju, muškarci slede tragove svojih predaka primata. Lice, genitalije i stražnjica ženskih pavijana i šimpanzi zacrvene se tokom ovulacije, što je znak parenja za mužjake. I ne samo da budi iskonske instinkte, to muškarcu znači da žena ima samopouzdanja.

Oprez: Visoke potpetice

U visokim potpeticama noga izgleda duže i možete izgledati seksi, ali ako vas žuljaju ili u njima teško hodate – ne nosite ih.
Partner ne želi celo veče da sluša vaše cviljenje. To je sve samo ne seksi i siguran način da ga odbijete. Osim toga, muškarac s kojim izlazite može biti osetljiv na vašu (ili svoju) visinu. 'Zavodljive štikle može zaseniti žena koja se nadvila nada mnom', objašnjava Sam Greenspan, tvorac 11points.coma i autor 11 Points Guide to Hooking Up. Osim ako niste sigurne da voli žene više od sebe, igrajte na sigurno i držite se slatkih balerinki.

Privlačno: Duga kosa

Anketa koju je proveo Pantene pokazala je da čak 82 posto muškaraca veruje da je tajna ženskog seksipila u kosi, čak i više od velikih grudi i dekoltea. I gotovo polovina njih favorizuje dugu kosu. 'Duga kosa predstavlja ženstvenost i mladost, što upućuje na plodnost', objašnjava Fulbright. Ali ne morate biti Zlatokosa da biste osvojili muškarca, dovoljno je da je mogu primiti u ruku.

Odbojno: Brazilska depilacija

Iako neki zaista vole da im partnerke dolje nemaju ni dlačice, većina muškaraca misli da je to precenjeno – bitno je samo da ono što imate čisto i uredno. 'Nekad davno, ako je žena imala bujnije stidne dlačice, to je značilo da je u reprodukcionom dobu', objašnjava Fulbright. Još jedan bod za majku prirodu.

Privlačno: Dekolte

Ovaj kliše još uvek je na snazi. 'Još nisam upoznao muškarca koji ne voli dekolte', kaže Greenspan. U osnovi, grudi su za muškarce magnet. Posebno ih vole kad su 'pakovane' za njihovo zadovoljstvo. Poruka za dame – uložite u dobar push-up.

Odbojno: Donje rublje (komplikovano)

Većina muškaraca kaže – preskočite ga. Na kraj krajeva, ako stvari budu išle prema planu, cilj je da ostanete bez njega. Zato skupe krpice ostavite za posebne prilike, ali držite se pravila – neka bude jednostavno za skidanje. Žena može nositi najobičniju belu majicu i biti seksi. Poput komplikovanog donjeg rublja, palac dole dobile su i tange.

Privlačno: Smeh

Žene koje privlači neki muškarac instinktivno će se smejuljiti na sve njegove šale. 'Biti animiran i uzbuđen, uključujući smeh, deo je rituala udvaranja', objašnjava Fulbright.

Odbojno: Lažne navijačice

Ako ste stvarno ljubiteljka sporta – odlično. Ali ako niste, nemojte ni glumiti. Ako uđete u vezu s muškarcem koji misli da volite da gledate utakmice, a onda ispadne da ne volite, sigurno će biti razočaran, ali i sumnjičav, jer ko zna što ste mu još slagali.

Oprez: Parfem

Kad stavljate parfem budite oprezni. 'Morate biti svesni da zataškavate svoj prirodni miris, a njegovi feromoni mogu biti puno bolji afrodizijak', objašnjava Fulbright. Možete probati trik s vanilijom – malo ekstrakta vanilije stavite na vrat – muškarcima je to najprivlačniji miris.

Privlačno: Seks utroje

Seks utroje je muška fantazija, a prema velikoj anketi AskMen.com-a, puno veća i od analnog seksa ili seksa u javnosti. Većina muškaraca shvata i da će ménage a trois ostati fantazija i s tim su se pomirili.

Privlačno: Izigravanje teško dostupne

To je muškarcima neverovatno privlačno, iako to ne žele priznati. 'Ključ je u tome da im ne budete apsolutno nedostupne i zadatak ne učinite nemogućim', objašnjava Greenspan. Umesto toga, ponudite mu i neke pozitivne znakove da vas je počeo osvajati.

Oprez: Mašta

Hoće li odevanje u francusku sobaricu stvarno uzbuditi vašeg partnera? Možda. 'Preodevanje je potcenjeno, ali veoma poželjno', kaže Greenspan. Uostalom, muškarci su vizualna bića. Ali verovatnije je da će ga uzbuditi vaš entuzijazam za seks, a ne nužno kostim.

 

Economy.rs

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
teslio
Blogovi, grupe, prijatelji, slike...