U svetu video nadzora za 2017. godinu

Kategorija: internet
Tagovi: Video Kamere

U novembru 2017. kompanija Avigilon, vodeća firma u svetu bezbednosnih uređaja, objavila je finansijske rezultate za treći fiskalni kvartal za 2017. godinu.

Treći kvarta 2017. Finansijski pokazatelji koji govore na obrta novca kad je u pitanju cene video nadzora Ivor: portal videonadzor.net:

 

1) Dostignut je prihod od 108,2 miliona dolara, u poređenju sa trećim tromesečjem 2016. godine kada je prihod bio 95,8 miliona dolara

2) Stopa rasta prihoda je 13% što je više je nego udvostručena cifra

3) Procenat bruto marže je 51%.

4) Zabeležen rast EBITDA od 22,6 miliona dolara, u poređenju sa trećim tromesečjem 2016. kada je bio 16,7 miliona dolara. EBITDA se analizira kao procenat od prodaje (Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortization) to je u stvari neto zarada bez kamate, poreza na dobit i amortizacije. EBITDA se računa iz Bilansa Uspeha.

5) Usklađena EBITDA marža od 21%, u trećem tromesečju 2016. godine bila je 17%

6) Zabeležena je zarada od 12,9 miliona dolara, u poređenju sa trećim tromesečjem 2016. godine kada je bila 9,1 miliona dolara.

7) Zarada po deonici je 0,29 dolara, u odnosu na zaradu iz trećeg tromesečja 2016. kada je bila 0,21 dolar.

"Pod rukovodstvom Jamesa Hendersona, operativnog direktora, Avigilon ima najbolju zaradu od kada se rade statistike po tromesečjima", tvrdi Alexander Fernandes, osnivač Avigilona, izvršni direktor i predsednik Upravnog odbora. "Kroz zajednički rad, James i ja imamo stratešku viziju kojom planiramo da podignemo poslovanje Avigilona na sledeći nivo."

"Globalna potražnja za proizvodnim rešenjima Avigilona je veća nego ikad", reči su Hendersona "Posle svakog novog tromesečja dosledno dokazujemo da smo sposobni da unapredimo kvalitet proizvodnih linija i modela, ali i da budemo izuzetno profitabilni."

Iz analize godišnjeg proračuna jasno se vidi da je Avigilon među vodećim kompanijama u poslu sa video nadzornim sistemima u svetu. Prihodi između 400 miliona i 425 miliona dolara doneli su mu tu veliku prednost u tržišnom takmičenju.

Treći kvartal 2017. Poslovna godina

U ovom periodu kompanija je najavila pokretanje novog pretplatničkog servisa za bezbednost i nadzor -“Avigilon Blue”, koji se nalazi na cloud platformi i koga pokreće Microsoft Azure.

Ova vest je naišla na odličan prijem u javnosti, a kako i ne bi kada je ovo odličan potez koji će partnerima i korisnicima kompanije omogućiti pristup širokom izboru usluga na koje će se moći pretplatiti, počevši od video nadzora sa tehnologijom video analitike sa samo-učenjem (self-learning).

Platforma povezuje “Avigilon Blue” uređaje sa cloudom i omogućava korisnicima da njime upravljaju na daljinu kao i da održavaju i ažuriraju web stranice preko moćnih alata, lakih za upotrebu preko dashboard kamera. “Avigilon Blue” ima velike planove, proširuje trenutnu ponudu, pokušava da svakog meseca poveća zaradu tako što proširuje tržište kome se obraća i jača mrežu dobavljača i poslovnih partnera.

Ono što je kompanija Avigilon postigla u trećem tromesečju 2017 može se ukratko svesti na:

- prezentacija Avigilon Control Center 6.6, sistema koji je poboljšan ugradnjom aplikacije Avigilon Appearance Search kojom se nudi mogućnost pretraživanja lica;

- predstavljen je nov model kamere: H4 IR PTZ koji kombinuje originalnu Avigilonovu video-analitiku i infracrvenu tehnologiju sa PTZ kamerom;

- “Avigilon” je za tehnologiju Avigilon Appearance Search u 2017. dobio važnu nagradu: Benchmark Innovation Award  

U trećem tromesečju 2017. finansijsko poslovanje, tj. novčana zarada kompanije je odlična što je veliki podstrek za zvaničnike ove moćne kompanije da nastave da ulažu u svoj budući uspeh i isplate veliki deo duga. Pored toga, kompanija želi  da dovrši prodaju i davanje u zakup kancelarijskih prostorija u Vancouveru kao i zemljišta koje joj pripada. Transakcija treba da se okonča krajem 2017. ili početkom 2018. godine.

Postignuti rekordni finansijski rezultati rezultat su ogromnog rada zaposlenih, kažu direktori. Elektronski gigant “TTI Inc.” (vodeći svetski distributer priključnih, elektromehaničkih i diskretnih komponenti) odabrao je baš kompaniju Avigilon u poslu obezbeđenja svoje najsavremenije fabrike površine 800.000 kvadratnih metara u Fort Worthu, Teksas.

ACC 6.6

 ACC 6.6 je Avigilonov najnoviji i najnapredniji softver za upravljanje video zapisima u kom je inkorporirana tehnologija Avigilon Appearance Search koja olakšava traženje lica. Softver koristi jedinstvene osobine lica osobe kako bi brzo određenu osobu locirao na određenoj teritoriji.

Pomoću dubokih neuronskih mreža za razlikovanje osoba, tehnologija povećava brzinu i tačnost pretrage otkrivajući dotičnu osobu iako je ona, na primer, u međuvremenu promenila garderobu ili stavila periku.

"ACC 6.6 predstavlja važnu prekretnicu u evoluciji video analitike", rekao je dr. Mahesh Saptharishi, tehnološki direktor kompanije Avigilon. "Duboke neuronske mreže za razlikovanje lica su sada deo tehnologije Avigilon Appearance Search. Radimo više i bolje, radujemo se uzbudljivim, novim tehnološkim izazovima pretraživanja video zapisa."

Najnovije izdanje ACC softvera nudi i mnogo drugih novina, uključujući podršku kroz Avigilon sistem kontrole pristupa (ACM). Ako razmišljate da nabavite ovu korisnu stvarčicu, posetite videonadzor.net i saznajte više detalja.

 Korisnici mogu jednostavno upravljati video zapisima i prikazati ih na ekranu. Avigilon softver za kontrolu pristupa ima jednostavan način upravljanja. Avigilon Access Control Manager omogućuje pristupačnost iz daljine, tako da i kad niste povezani sa radnom stanicom, preko Avigilon Control Centra pratite događaje na licu mesta.

Još neke važne karakteristike softvera ACC (Aviglon Control Centre):

- Poboljšana je sajber bezbednost: ograničen pristup operatera, dvojna verifikacija pristupa (autorizacija), zaštićena pristupna lozinka

- Olakšano je upravljanje skladištem za video zapise, pregledniji proces pretrage iz arhive

- Integracija detektora prisutnosti

 

- Integrisan je i model termalne kamere Avigilon H4 

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
Vremenko
Uživaj dok ima