Evo zašto su gps aplikacije za automobil prava stvar

Kategorija: Glavna
Tagovi: Automobili, Kola;, Vozila

Okej, živimo u modernom dobu, tehnologija se svakodnevno menja, i naši apetiti za različitim prečicama rastu. Nekada su to prečice za jednostavnu online kupovinu, nekada su to prečice za lak pristup podacima i WiFi mreži, a nekada su to prave prečice.

Prečice koje nam mogu poslužiti u vožnji kada biramo određenu destinaciju i kada sednemo za volan automobila, ubacimo u prvu brzinu i zavalimo se u sedište. Da, odavno su prevaziđene standardne štampane mape koje su se koristile praktično od trenutka otkrića štamparske prese.

Ipak i one imaju svoju namenu, ali su ih najpre zamenili GPS uređaji koji su se kupovali i sadržali velike baze mapa u sebi, a potom integrisani GPS uređaji i aplikacije koje su se mogle naći u računarima Vaših automobila, a potom nas je razvoj tehnologije,

Interneta i brzine razmene podataka, doveo do toga da imamo dostupne brojne besplatne navigacije za automobil. Ne samo što nas ovo rešava obraćanja pažnje na mapu, već što možemo jednostavno naći rešenje za izlaz iz određene situacije odnosno put do određene lokacije jednostavno i brzo.

Evo zašto su besplatne GPS aplikacije za automobil tako kul

Besplatne su – verovatno najvažnija stavka kada se gledaju prednosti besplatnih aplikacija za GPS na telefonu i navođenje automobilom.

Pametni telefon i WiFi konekcija je sve što Vam je potrebno da sa app store-ova skinete željene GPS aplikacije. Naravno, postoje i aplikacije koje se naplaćuju ali nema potrebe da koristite njih. Sve funkcije koje nude plaćene se gotovo sigurno mogu naći u nekoliko najboljih navigacionih aplikacija. Pouzdane su – sama činjenica da su ove aplikacije besplatne, i da dobijaju sve veći broj korisnika na dnenom nivou, obaveza je za proizvođača da unapređuje svoj softver, da ga testira i implementira nova rešenja. Nijednom proizvođaču ne ide u korist da novi korisnik, koji je upravo preuzeo aplikaciju naleti na bagove i nefunkcionalnu aplikaciju. Zato će Vam često biti dostupna ažuriranja ove aplikacije, kako zbog potrebnih mapa kretanja tako i zbog softverskih izmena. Vodiće vas od tačke A do tačke B, ali je uvek preporučljivo da i samostalno uključite zdrav razum prilikom vožnje jer programi nisu nepogrešivi, te uvek budite svesni gde se nalazite.

One su pouzdane sve dok ste i vi sigurni u sebe. Slična stvar je i sa Vašim automobilom, ako je automobil nepouzdan pametnije je prodati ga agenciji za otkup polovnih automobila, umesto da rizikujete putovanje kada vas stari polovni automobil može neplanirano izdati! Možete ih testirati GPS aplikacije dok ne nađete pravu – sama činjenica da su aplikacije besplatne, znači da ih možete testirati do mile volje bez ikakvih ograničenja.

Niko Vas ne može naterati da skinete nešto i probate ako se to Vama ne dopada, za razliku od konkretnih GPS uređaja koje je potrebno da platite bez prethodnog upoznavanja sa softverom i time da li Vam uređaj odgovara. U tom slučaju se stvara osećaj kao da kupujete mačku u džaku za svoj automobil. Nema potrebe da zaustavljate automobil i da gledate u mapu – dobra stara mapa može biti korisna ako ostanete bez izvora električne energije i ne budete u mogućnosti da dopunite svoj GPS uređaj odnosno mobilni telefon.

Ipak, iako je služila svrsi u nedostatku boljeg rešenja, ona je delimično nezgodna, a najviše zbog toga što ne možete jednostavno sebe pozicionirati na mapi.

Čak i da tačno znate gde se nalazite, potrebno je da zaustavite automobil pored puta, pre nego što možete da nastavite sa putovanjem.

Ovo je posebno izraženo kada putujete sami.

Organizovanje ruta od početka do kraja puta – različite mogućnosti koje ove aplikacije nude, pružaju Vam mogućnost da možete lako organizovati svoje rute. Početnu tačku, usputna stajališta, ali i tačne razdaljine koje ćete preći prema fazama svog puta. Takođe, mnoge od njih nude i opcije da pogledate koje su turističke atrakcije dostupne u blizini, te lako možete i da se rekreirate tokom nekog dužeg putovanja, kada napravite pauzu i parkirate automobil da vidite kulturne i istorijske znamenitosti određenog kraja kroz koji prolazite..

Rade na mobilnom telefonu – kap što je već rečeno, činjenica da ove aplikacije rade na mobilnom telefonu, pruža im prednost naspram drugih GPS uređaja pošto lako možete pristupiti svakoj od njih, a sve što je potrebno jeste da napunite telefon i aplikacija će raditi. Zakačite je radi bezbednosti i lake preglednosti sa strane na šoferšajbnu i uživajte u putu dok vas glasovno navođenje navodi gde treba da skrenete i koliko ste kilometara do sada prešli. Zabluda je da ne mogu raditi bez WiFi-a – takođe, iako se sve aplikacije apdejtuju uz konekciju na Internet, moguže je ažurirati GPS aplikacije unapred na mestu gde imate Internet konekciju gde ujedno možete i skinuti mape države kroz koju budete želeli da putujete, te nećete zavisiti uopšte od Interneta.

Istina je, da bi se neki podaci ažurirali, poput uživo informacija o smetnjama na putu, kroz aplikaciju Waze, potreban je Internet, koji je u inostranstvu veoma skup. Ipak, za potrebe navigacije i vožnje to Vam uopšte nije potrebno. Toliko ispričasmo o aplikacijama za GPS a nismo nijednu naveli. U svakom slučaju, kao verovatno najpopularnije aplikacije za automobilsku navigaciju izdvajaju se čuveni Google Maps, HERE Maps i sve popularnija aplikacija Waze. Nezaboravite da proverite u kakvom Vam je stanju automobil, jer čak iako se opremite tehnologijom za put, ako automobil nije funkcionalan, sve pada u vodu.

Uživajte i srećan put!

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
Vremenko
Uživaj dok ima