/

Рудно и енергетско богатство КиМ је непроцењиве вредности

Kategorija: Glavna
Tagovi: Tagovi nisu upisani

Свака нормална влада једне државе се бори да сачува своја рудна и енергетска богатства и да их експлатише у корист својих становника, једино српском народу насилно наметнуту квазидемократску владу Србије не занима богаство државе којом на силу владају, што је један у низу доказа да је Србија потпуно окупирана држава .


Сваки нормални човек је свестан чињенице да је рудно и енергетско богатство које Србија поседује на тренутно окупираним деловима Косова и Метохије вредније од пријема Србије у ЕУ, што је на жалост српског народа као већинског и јединог конститутивног народа Србије, приоритет изнад свих приоритета квазидемократској, окупаторској влади Србије и српском народу насилно наметнутог председника Србије, који нема порекло из српског народа и који није рођен у Србији .

Није на одмет овом приликом истаћи да рудно и енергетско богатство које поседује Србија на Косову и Метохији , а које му на жалост није доступно од далеке 41. због окупације Србије и које готово сто година користе и експлатишу  непријатељи Србије и српског народа, поседује мало која држава чланица ЕУ. У овој привредној области се у Србији може запослити преко 40 посто тренутно незапослених становника Србије..

Коначним и трајним ослобођењем Косова и Метохије би се трајно решили сви економски проблеми Србије са обзиром на чињеницу да се на КиМ налази рудно богатство које је непроцењиве вредности.Набројаћу нека од њих :

резерве олова у ''Трепчи“ износе 425.000 тона , 415.000 тона цинка , 800 тона сребра .Резерве никла 185.000 тона и кобалта 6.500 тона.

У руднику ''Гребник“, јужно од Глине, су доказане резерве 1,700.000 тона боксита. Четири тоне боксита садрже две тоне глинице, из којих се добија тона алуминијума. ''Гребник“ би, дакле, могао да произведе 425.000 тона алуминијума.

До сада утврђене велике резерве фероникла на Космету, оне превзилазе 15,000.000 тона ..

То су само неки од рудних богаства и потенцијала Косова и Метохије ..   

Nema objavljenih komentara. Budite prvi!

Objavite svoj komentar

You must be a member of this group to post comments. Join now!