Kulinarstvo

Gde se obrazuju najbolji svetski kuvari: le cordon bleu

Kategorija: Glavna
Tagovi: Le Cordon Bleu, Culinary School, France, Škola Kuvanja, Francuska

 

Le Cordon bleu je jedna od najbolji kulinarskih akademija na svetu.

 

 

To je svetski poznata mreža obrazovnih ustanova po celom svetu koja školuje najbolje chefove i radnike u ugostiteljstvu.

Ova škola  i dalje uporno raste i razvija se, kombinujući inovativnost i kreativnost sa tradicijom, idući u korak sa sve većim zahtevima međunarodne hotelske industrije.

Le Cordon bleu primenjuje karakteristične nastavne metode, gde studenti iskustvo i znanje stiču kroz isključivo praktičnu nastavu.

 

 

Ova akademija ima 35 ustanova na 5 kontinenata a godišnje ih pohađa i do 20 000 studenata.

Pod imenom Le cordon bleu radi od daleke 1895 godine a ime je dobila po plavoj traci vitezova.

Jedan od najčuvenijih francuskih kuvara i učitelja iz ove prestižne škole je svakako Henri-Paul Pellaprat, čija je velika kuvarica postala obavezno štivo za sve one koji žele da uče i da dostignu savršenstvo ukusa u svojim jelima.

 

 

Ipak ideja o vrhunskoj školi kuvanja potekla je od Marthe Distel koja je na neki način idejni začetnik, naime ona je imala nešto kao sedmičnu kolumnu u novinama u kojoj je prenosila savete i iskustva velikih tadašnjih kuvara, a sve pod nazivom La Cuisinière Cordon-bleu.

Ova škola se reklamirala na najbolji način kroz neke filmove čiji su se glavni akteri tu školovali.

Ukoliko ste zainteresovani za sticanje znanja na ovoj prestižnoj akademiji, sve detalje i informacije možete pronaći na njihovim zvaničnim stranicama.

 

 

Teslio.com

 

Nema objavljenih komentara. Budite prvi!

Objavite svoj komentar

You must be a member of this group to post comments. Join now!