Kulinarstvo

Poboljšajte ukus dijetalne hrane

Kategorija: Glavna
Tagovi: Healthy, Diet, Eating, Vegetable, Fish, Chicken, Dijeta, Zdravlje, Povrce, Riba, Piletina

Kreativnost u kuhinji je jedna od najvažnijih stavki kuvanja. Morate razmišljati “izvan kutije”.

 

Ukoliko ste na dijeti ili se iz nekih zdravstvenih razloga morate hraniti zdravo, a smatrate da je takva hrana dosadna i bezukusna, evo nekoliko saveta da je učinite zabavnom.

Ako je dosad vaš omiljeni način pripremanja povrća bio povezan sa masnim sirevima i kaloričnim prelivima koje više ne smijete koristiti, probajte vaše obroke obogatiti citrusnim sokovima. Dodajte u vaše povrće sok od limuna narandže, limete, šta god volite i videćete ogromnu razliku.

 

Do sad vam je omiljena tehnika pripremanja piletine ili ribe bila prženje na puno masnoće. Probajte ih ispeći u rerni, premažite pile sa začinima, malo senfa, maslinovog ulja, stavite unutar pileta ceo limun i pecite ga u rerni bez masnoće, dobićete divnu hrskavu koricu, a limun će se pobrinuti da meso bude sočno, čak i belo. Filete ribe takođe možete peći u rerni zamotajte ih u foliju sa omiljenim začinima i malo vina, riba će biti skoro kuvana, a neizmerno ukusna.

 

 

Dinstajte povrće umesto na ulju na biljnim masnoćama, margarine ili masti, čak će biti i ukusnije, a manje kalorično, dodajte začine i pazite da se ne prekuva.

 

Teslio.com

 

Nema objavljenih komentara. Budite prvi!

Objavite svoj komentar

You must be a member of this group to post comments. Join now!