Kulinarstvo

Shanti, mala slatka radionica

Kategorija: Glavna
Tagovi: Shanti, Cakes, Cookies, Valentine's Day, Radionica, Kolaci, Keksi, Banja Luka, Dan Zaljubljenih

Lutajući tako internet prostranstvima naišli smo na stranicu neobičnog naziva sa slikama slastica koje teraju vodu na usta.

 

Kako nam znatiželja nije dala mira istražili smo i otkrili da se ova mala radionica slastica nalazi baš u našem gradu i tako je nastala priča o Shanti kolačima.

Iza imena Shanti radionice krije se Nataša Simić, mlada, entuzijastična mama čije bavljenje poslastičarstvom počinje sasvim slučajno.

 

Sve je počelo prije oko godinu dana, kada su je prijatelji koje je gotovo svakodnevno snabdevala raznoraznim, kolačima, kremama, likerima nagovorili da iskoristi svoj talenat i tako su nastale Shanti slastice.

Nataša se dugo vremena bavila orijentalnim plesovima, a umetničko ime koje je tada koristila za vreme nastupa bilo je Shanti, što inače znači mir i spokoj.

 

Sve ovo pretočila je u svoje slatke kreacije. Gotovo u svakom zalogaju možete osetiti ljubav i lakoću.

Ljubav prema namirnicama i kuhanju joj je usadila mama koja je zaslužna i za mnoge recepte koje i danas koristi samo u malo izmenjenom obliku.

 

Trudi se, kaže, da joj se ponuda kolača i slastica menja po godišnjim dobima, jer koristi samo i isključivo domaće i sezonske namirnice, tako za ovaj zimski period preporučuje kolače sa bogatim kremama, dok je leti aktuelno uglavnom sve voćno. Za jesen su rezervisani likeri i kompoti od raznog voća.

 

Njeni kolači odudaraju od tradicije, ne sadrže velike količine jaja, orasa, maslaca, ona eksperimentiše i teži ka savršenstvu, ne koristi aditive i trudi se sve boje dobiti prirodnim putem, ponekad su to ekstrakti i to samo u zimskom periodu kada je ponuda na pijacama siromašnija.

 Nataša kaže da se naši ljudi teško odriču mamine i bakine kuhinje, ali da se kvalitetom ipak uspela probiti do njihovih istančanih ukusa i sada već ima popriličan broj klijenata.

 Najneobičnija narudžba koju je imala bila je da napravi 150 jestivih pozivnica za godišnju zabavu jedne marketinške agencije, kada je u akciju uključila sve članove porodice.

 

 

Za Dan zaljubljenih tu je specijalna ponuda kolačića u obliku srca u ukrasnim kutijama i teglicama, zato Banjalučani i Banjalučanke još imate vremena da obradujete svoje voljene.

 

Teslio.com

Nema objavljenih komentara. Budite prvi!

Objavite svoj komentar

You must be a member of this group to post comments. Join now!