Zemun

Студентски еко-камп „Сачувајмо Дунав” на Великом ратном острву

Kategorija: Glavna
Tagovi: Zemun, Ekologija, Kamp, Gradovi, Beograd

У оквиру кампање „Дан Дунава”, Министарство пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде – Републичка дирекција за воде и „Кока-кола систем” организују пети студентски еко-камп „Сачувајмо Дунав” на Великом ратном острву.  Традиционални еко-камп и ове године се реализује у сарадњи са Секрeтеријатом за заштиту животне средине,  ЈКП „Зеленило – Београд”, Факултетом за примењену екологију „Футура”, Факултетом заштите животне средине Универзитета „Едуконс” и Светским фондом за природу (WWФ).

 

 

Од 30. јула до 6. августа у раду кампа учествују одабрани студенти државних и приватних факултета који ће имати прилику да се на едукативан и занимљив начин упознају са проблемима и последицама загађења водених екосистема, као и како да сами могу да допринесу очувању и заштити река. Ове године предавања ће се базирати на студији случаја на тему Великог ратног острва, а по први пут студентима ће се „ДунаВизијом” представити пет градова на Дунаву и у његовој близини, након чега ће учесници кампа оцењивати који је град најбоље искористио потенцијал река и природних ресурса и уважио принципе одрживог развоја у управљању градом.

Студенти ће у јединственом резервату природе боравити недељу дана током којих ће учествовати у бројним предавањима, радионицама и забавним активностима, а обићи ће и постројење за прераду воде за пиће „Макиш” и постројење за прераду отпадних вода компаније „Coca-Cola Hellenic” Србија. Осим тога, сви учесници еко-кампа такмичиће се у припремању студије случаја на задату тему, а аутора најбољег рада очекује вредна награда.    

 

Извоp: Zemun.info

Nema objavljenih komentara. Budite prvi!

Objavite svoj komentar

You must be a member of this group to post comments. Join now!