Zima je idealna za letovanje

Categories: Putovanja
Tags: Letovanje, Zima, More, Egipat, Tunis, Odmor, Turizam

Odmor na sunčanoj peščanoj plaži u decembru - pravo je zadovoljstvo. Aranžmani za Tunis, Egipat, Dubai, Tajland, Maldive i Kubu od sada pa do februara na sniženju. 

ednonedeljni boravak u Tunisu košta od 299 evra. Zbog povoljne klime, Tunis je postao omiljen "zimski centar". "Viva travel" putovanja u ovu zemlju organizuju svakog utorka.



Egipat je drugo omiljeno odredište naših turista, jer u ovoj zemlji sunce sija svih 365 dana godišnje. Sezona kupanja u Šarm el Šeiku nikada ne prestaje. "Kontiki travel" u januaru organizuje seriju čarter letova do ovog letovališta. To je, ujedno, i idealno vreme da se ode na izlete, kao što su obilasci pravoslavnog manastira Sveta Katarina, Mojsijeve gore, ostrva Tiran, Kaira, ali i Jerusalima i Petre u Jordanu.

Novogodišnji aranžman je uvek najskuplji, a dodatni trošak je obavezna svečana večera. Zbog toga će oni koji u januaru mogu da idu na odmor u Šarm el Šeiku letovati za 299 evra.

Od kada je iz Beograda uspostavljena redovna linija do Dubaija, ovaj haj-tek raj našim turistima je mnogo bliži. "Viva" organizuje mini-odmor za 489 evra, pišu "Novosti".

Vreme na Kubi je tokom čitave godine fantastično prijatno, pa ako se izuzme septembar, jesen i zima su najbolji meseci za odmor u Varaderu. Putovanje uvek podrazumeva i tri dana boravka u Havani, gde turisti mogu da prošetaju starim gradom koji je pod zaštitom Uneska, da se slikaju na Trgu revolucije, vide Kapitol, popiju rum u hotelu "Nacional"...

Organizuje se i izlet do Kohimara, gde je Ernest Hemingvej napisao roman "Starac i more", ali i poseta fabrici cigara u gradu Pinar del Rio. Dvonedeljni paket-aranžman u našim agencijama košta 1.399 evra. Nažalost, najveća stavka na ovom putovanju su aerodromske takse.

Tajland je jedno od najpopularnijih letovališta, jer su peščane plaže, prelepa voda i niske cene najbolja preporuka za posetu ovoj zemlji. U Tajland se odlazi sa dva prazna a kući vraća sa četiri prepuna kofera. Tajland je raj za šoping, a trgovačka zona Pratunam najveći butik u svetu.

Odlazak u ovu daleku i egzotičnu zemlju je nešto što se može nazvati ostvarenjem lepog sna, jer se Bangkok, zbog kanala reke Čao Praja, naziva Venecijom Istoka. Turisti se kroz grad mogu voziti tuk-tukom, mogu videti Veliku kraljevsku palatu i Hram smaragdnog Bude, ali i hram Vat Trimitr sa zlatnom statuom Bude teškom pet i po tona.

Posle "zamorne" posete Bangkoku sledi odmor u Puketu ili Pataji, atraktivnim letovalištima koja krase koralna ostrva, divne plaže i buran noćni život sa milion zadovoljstava.

"Travel lend" nudi aranžman od 11 dana koji košta 1.139 evra. Aerodromske takse su 342 evra, a tajlandska viza 60 evra

Odmor na Maldivima se prepričava godinama pošto se završi. Pošto je svako ostrvo oaza za sebe, Maldivi su savršeni za odmor i predstavljaju mesto na koje treba odvesti dragu osobu. Arhipelag je tropski, ima prelepu vegetaciju, nestvarne plaže i nezamislivo čistu vodu.

Svi hoteli nude bezbroj sportskih aktivnosti, a i samo hodanje po plitkoj vodi je dobra vežba za skidanje celulita. Organizuju se i izleti, poput panoramskog razgledanja iz hidroaviona, ronjenja sa ajkulama, posete selu, odlaska do riblje pijace u Maleu, i još mnogo toga.

Za 12 dana, u aranžmanu agencija "Travel lend", će vam trebati 1.619 evra. Aerodromska taksa za Maldive je 95 evra.

Mondo.rs 

No comment.


Please login to post a comment
teslio
Blogovi, grupe, prijatelji, slike...