BSOD - sta je to ?

Kategorija: internet i tehnologije
Tagovi: Plavi Ekran, Računar, Problemi, Restart Racunara, Bsod

Većini korisnika računara se barem jednom tokom svog rada na računaru dogodio BSOD ili Blue screen of death ( plavi ekran smrti )Prikazivanje ovog ekrana na računaru uglavnom je bio početak problema računara.
Ukoliko se BSOD javlja povremeno greška se ne može lako identifikovati a može da nastane iz mnogo razloga ali ako možemo da podignemo Windows u safe modu i sistem u safe modu radi normalno onda je problem najverovatnije u novoinstaliranom programu ili drajveru.Pre pokušaja deinstalacije gore pomenutih ako niste sigurni šta može biti bilo bi ipak poželjno pokrenuti antivirus ( za svaku slučaj ) ili pokrenuti vraćanje na neki od prethodnih Restore pointa.
Tekst ispisan na BSOD-u malom broju korisnika znači nešto ali i za to ima leka . BlueScreenView je program koji ume da čita Windowsove minidump fajlove koji nastaju pri pojavi BSOD-a.Sa njim možete hronološki možete videti sve BSOD dogadjaje na vašem sistemu.
BlueScreenView osim prikaza plavog ekrana u svom izvornom obliku može da u listi prikaže i sve drajvere koji su se učitali ali sa dodatnim informacijama o svakom drajveru kao i pretpostavku koji bi drajver mogao da predstavlja problem.
Zato ako Vam se počeo prikazivati plavi ekran pre bilo koje radikalne intervencije ( format C particije.reinstalacija sistema...)pokušajte sa ovim programom pronaći uzrok.Program je besplatan i može se skinuti sa: http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html

Tekst je preuzet sa sajta  servis racunara

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
Aleksandar-servis
SERBIA
Ne radi drugima ono sto ne zelis da drugi rade tebi