Sve je to rock 'n' roll

Kategorija: Glavna
Tagovi: Rnr, Muzika
8 komentara

Od najmladjih dana,na svu srecu, imala sam pozitivan uticaj moje tetke na izbor muzike koju sam slušala. Sećam se donela mi je na poklon kasetu Louisa Armstronga kad sam imala samo osam godina. Bila sam oduševljena.

Zatim sam dobila na poklon kasetu Santaninog albuma, ne sećam se kojeg, isto sam imala 8 godina.

Iako sam "svaštara" jer slušam različite žanrove, smatram da umem da prepoznam kvalitet i da pesme koje volim taj isti i poseduju, bez obzira na mesto i vreme nastanka,kao i na pravac kojem pripadaju.

Zbog te ljubavi prema muzici često patim jer ne mogu otići na sve koncerte koje bih želela da posetim,ali ove godine mi se posrećilo, pa sam dosta često išla na muzičke događaje širom zemlje.

Nekako me je prošla želja za klasičnim izlascima u grad,ali žive svirke su jedan posve drugačiji doživljaj te se trudim što češće da ih posećujem. Ponuda je velika, treba samo prilagoditi veče trenutnom raspoloženju.

Ja bih želela s vama da podelim tekst koji sam napisala za sajt rocksvirke.com o nastupu benda Osmi dan u pabu "Only fools and horses" u Novom Sadu. Mislim da ćete posle toga shvatiti kolika je moja ljubav prema muzici.

Evo i linka za sajt,a u nastavku kopija texta za svaki slučaj ;)

http://www.rocksvirke.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1321:osmi-dan-pub-only-fools-and-horses-novi-sad&catid=4:reportae&Itemid=100

 

Pub "Only Fools and Horses", raspoložena masa, šesti dan u nedelji i Osmi Dan na sceni.

Borba za još poneki kvadratni centimetar prostora za igru u bukvalno vreloj atmosferi što od temperature, što od poznatih svetskih hitova koje Osmi Dan ima na svom repertoaru.

Uspešno mešanje različitih žanrova u nekoliko sati svirke vodi vas kroz vreme i odvlači od zaborava hitove poput I'm a belivere (Smash Mouth) i The one I love (REM) nakon kojih usledi "zaoštravanje" atmosfere notama Rammstein-a, nemačkog predstavnika industrial metala. I na sve to dodajte začin C - The Prodigy i dobijate spoj nespojivog koji im odlično ide od ruke da ne kažem gitara, klavijature i bubnjeva uz fantastičan vokal.

Iako sviraju i poneku obradu obrade, njihovoj interpretaciji mnogi mogu da pozavide.

A u publici bez malo od 7 do 77 s istim razmišljanjem da ne žele da se veče završi.

Sudeći po reakcijama prisutnih, pridobili su nove fanove, a stare su još jednom uverili da je ponovo vredelo doći.

I za kraj - ako niste do sad bili u prilici da ih slušate učinite to što pre. Naoružajte se energijom, trebaće vam da ih ispratite jer se uz njihov ritam telo kreće nezavisno od vas samih.

 

P.S. I fotka je moja ;)

  • Vanna021
    Ti si mi bila u svemu naj naj naj :))) Jedva cekam sledecu svirku....i sledeci tekst ;)
  • gedeon
    Verujem da muzika ostavlja trag u svima nama i da se formiramo dobrim delom uz nju.
    Znaći Ivy tebe treba 'ukrotiti' muzikom :)
  • Ivy_Poison
    U najavi su vec neke dobre svirke i u oktobru i u novembru,a ceka se i jedan album novi da izadje,o tom potom,da se ne otkrivaju detalji prerano ;)
    gedeon,tek tad podivljam :) pitaj svedoka Vannu,ne moze mene nista ukrotiti :)
  • Ivy_Poison
    I niko ;) to tek!!
  • Vanna021
    Ako neko i pomisli da je uspeo ukrotiti je, to je samo prividno :) Mala je neuhvatljiva u kom god obilku mislis. Pa cak i muzickom :)
  • ka5an
    Dobra ti fotka :)
  • Shejnoslava
    Da,napokon dolazi do toga da sve vise ima svirki,sto klupskih,koncertnih a i po zurkama ....ko u ona vremena pre granda.Cujem da su napokon zabranili "narodnjake" po GSP-u i imam kez oko glave.Preslikala si atmosferu uspesno,verujem da tu energiju koju nosis ne treba ukrotiti vec samo biti uz tebe i puniti baterije uz dobro raspolozenje.
  • Ivy_Poison
    Hvala,Shejnoslava.To sad za gSp nisam sigurna u NS,moracu da obratim paznju ;).

Prijavite se da biste objavili novi komentar
Ivy_Poison
SERBIA
osmeh na lice :)))