Katarinin hleb

Kategorija: Glavna
Tagovi: Testa, Hleb

Katarinin hleb

Recept je dobijen od moje drage prijateljice Katarine. Kad je moj suprug prvi put probao ovaj divni hleb, na slavi nasih prijatelja,rekao je Katarini, zvacu te na slavu samo zbog ovog hleba, naravno, to je bila samo sala. Svaki put kad smo pozvani negde zajedno sa Katarinom, obavezno nam umesi ovaj hleb.
Recept delim sa vama

Katarinin hleb

Sastojci

2 kesice suvog kvasca
1 jaje
1 kasicica soli
1/2 kasicice secera
100 ml ulja
125 ml mleka
125 ml vode
900 gr brasna
100 gr putera

Priprema

Staviti kvasac da naraste u malo toplog mleka sa kasikom soli i pola kasicice secera i 1 kasikom brasna.
Brasno staviti manje u posudu, sipati nadosli kvasac, mleko, vodu, 1 jaje i ulje i zamesiti. Dodavati brasno koliko je potrebno da se umesi testo, koje mora da bude otprilike kao za krofne, znaci mekse, ali ne sme da se lepi za ruke. Ovo testo se mora mesiti oko 10 minuta, ili mozete staviti u mikser i mutiti ga sa produzetcima za testa, kad pocnu da se stvaraju mehurici, gotovo je.
Testo prekriti cistim kuhinjskom krpom i ostaviti na toplom da naraste, kad se udvostruci, razviti u pravougaonik, premazati ga omeksalim puterom i uviti u rolat.
Serpu u kojoj ce te peci ovaj hleb, dobro podmazite puterom. Rolat odseci prvi deo i staviti na sredinu serpe, ostalo seci u zig zag, koso prvo na levo pa na desno, ili obrnuto i redjati svuda okolo prvog dela koji ste stavili u stredinu.
Premazati zumancetom i topljenim puterom i ostaviti sat vremena da raste, i onda peci oko 45 minuta ( u zavisnosti od rerne) na 170 C.
Prijatno

Posluživanje

Ovaj hleb, ako se dobro umesi, se lista kao lisnata pogaca.

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
Pomoravka
CANADA
vesela i srecna zena