Zacinjena torta sa kiselim mlekom

Kategorija: Glavna
Tagovi: Desert, Voce, Torte

Jedna fina i brza torta

Sastojci

250 gr brasna
3 banane
170 ml kiselog mleka
150 gr zutog secera
2 jajeta
60 gr putera, sobne temperature
1 i 1/2 kasicice praska za pecivo
1 i 1/2 kasicica cimeta u prahu
malo muskatnog orascica
1/2 kasicice sode bikarbone
po potrebi secer u prahu
  so

Priprema

  1. Umutiti puter mikserom da bude penast, dodajte zuti secer, pa mutite jos koji trenutak. Dodajte 1 jaje i kasiku brasna,promesajte,pa dodajte drugo jaje i dobro izmesajte da se sve poveze.
  2. Potom dodati preostalo brasno prosejano sa praskom za pecivo, 1 kasicicu cimeta,malo muskatnog orascica, sodu bikarbonnu i malo soli.Promesajte, pa dodajte kiselo mleko. Izblendirajte banane stapnim mikserom pa ih dodajte pripremljenoj smesi.
  3. Kalup pokretnih ivica i precnika 18cm oblozite papirom za pecenje,papir premazite uljem, pa sipajte smesu. Pecite u rerni oko 50 minuta zagrejanoj na 180*C. Proveriti da li je torta pecena, tako sto cete zabosti cackalicu u sredinu i ako izadje cista,torta je gotova.
  4. Ostaviti je da se prohladi oko 5 minuta pa je izvrnite.Kad se prohladi, pospite je secerom u prahu i preostalim cimetom, pa posluzite.

Posluživanje

Ova torta je jos bolja ako se napravi dan ranije, stajanjem od 24 sata je cini jos ukusnijom, a ona i dalje ostaje vazdusasta. cuvati je na tacni za posluzenje, poklopljenu zvonom za torte ili,ako ga nemate, dubokom cediljkom.

Moj kalup je velicine 24 cm, zato je torta malo tanja, ja nisam imala kalup od 18 cm velicine, imala sam 16 cm ali sam se plasila da mi ne izadje napolje, zato sam se odlucila za veci kalup.

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar
Pomoravka
CANADA
vesela i srecna zena