Pavlova

Kategorija: Glavna
Tagovi: Pavlova, Kolac
1 komentar

Mislila sam da je red da se i ja pojavim sa nekim nacionalnim receptom, pa mi je normalno na pamet pala Pavlova, koja je ovde obavezno sastavni deo svake veće proslave i naravno svaka kuća ima svoj originalni recept. Sada se pravi još i mering sa ukusom voća i takvom bojom itd. Moja je ovoga puta bez voća, ali ne manje ukusna.

Naravno da većina zna, da je Pavlova nastala kreacijom Velingtonskog pekara koji je bio inspirisan lepršavom ruskom balerinom po imenu Pavlova.Dugo godina se vodila bitka sa Australijancima, koji su po svaku cenu hteli da prisvoje  ovaj desert kao svoj ali njanja izgubili su-Pavlova je naša-Eto sad i vaša.

Sastojci


1 šolja kastor šećera

2 kašičice gustina

¼ kašičice soli

1 kašičica belog sirćeta

½ kašičice vanile 

3 do 4 belanca

 

Sipaj šećer,gustin i so u činiju za miksanje.Još jednom da ponovimo , činija mora biti apsolutno čista, bez traga ikakve vode ili masnoće ako želite da vam se belance zgusne.Jaja na sobnoj temperaturi bez ikakvog traga žumanca. 


 


Dodaj sirće i vanilu i na kraju belanca.Apsolutno ništa od žumanca!



Miksaj oko 15 minuta.Masa će biti gusta i glatka



Stavi papir za pečenje na pleh i napravi krug razmere oko 20 cm na koji ćeš sipati šne






Peci u predgrejanoj rerni na 100 stepeni Celzija oko sat vremena, konvencionalno pečenje.Ako imate Fan , onda možete prvih 10 minuta to koristiti pa se ponovo vratite na konvencionalno.

Sada isključite rernu i ostavite Pavlovu da stoji u z a t v o r e n o j rerni još 30 minuta.Ja sam je naravno otvorila, odatle napukotina.


Izvadi iz rerne i kad je potpuno ohladjena, namaži je kao ja šlagom i čokoladom ili je dekoriši vočem.Ova Pavlova je mala,samo za mene i moju Princezu ,ako želite veću duplirajte sastojke. U tom slučaju pecite sat i 15 minuta i osatvite u rerni dodatnih 15 minuta Quala.



******

 

  • LaBiLnA
    Like ! :)

Prijavite se da biste objavili novi komentar
jagodica
Budi ono što jesi.To je uvek prvi korak da budeš više od toga