5 turističkih destinacija koje morate posetiti u 2020. godini

Kategorija: putovanja
Tagovi: Nema tagova

Da li vam je jedna od novogodišnjih odluka bila i ta da morate više putovati u 2020. godini? Putovanja oplemenjuju dušu i telo, šire nam vidike, odlična su za mentalno pre svega, ali i fizičko zdravlje. Na putovanjima upoznajete nove kulture, običaje, ljude, hranu. Uz današnje sajtove, portale, informacije kroz društvene mreže možete posećivati omiljene destinacije u sopstvenom aranžmanu, a da za to ne morate da izdvojite mnogo  novca. Benefita je mnogo, a za sada ne vidimo nijedan razlog zašto ne biste više putovali u ovoj godini i tako sproveli svoju novogodišnju odluku. Ako još uvek nemate svoju check listu, dajemo vam predloge nezaobilaznih turističkih destinacija za 2020. koje će vas ostaviti bez daha.

Maroko 

Poznata kao zemlja kontrasta, Maroko je jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija u Africi. Poslednjih godina okuplja turiste svih interesovanja, bekpekere, „foddie“ turiste, jer je tamošnja hrana nadaleko čuvena po tome što spaja egzotične ukuse Afrike sa tradicionalnom berberskom, arapskom i evropskom kuhinjom. Hrana je uglavnom bazirana na povrću, žitaricama, voću i aromatičnim začinima. Piored hrane, ono što je obavezno za posetiti su kraljevski gradovi Marakeš, Fez i Meknes. Tamo ćete naći divne pijace, palate i gradske trgove, mnoštvo boja i materijala koje opisuju ovu šarenoliku kulturu. Maroko je takođe poznat i po svojim plažama i priobalnim gradovima, od kojih su najpoznatiji Esaira, Tanter i Asila. Kao predlog dešavanja i zanimljivih aktivnosti je svakako iznajmljivanje kamile i jahanje kroz Saharu, ali i penjanje na najviši vrh Severne Afrike. I, naravno, ne zaboravite da probate marokanski tažin.

Italija

Ova zemlja je toliko lepa i bogata kulturnim sadržajima, da vam je potrebno pola života da je u potpunosti obiđete i upoznate. Pored toga što se njenim glavnim destinacijama možete vraćati iznova i iznova, nove, manje poznate koje možete posetiti u 2020. godini će vas osvojiti na poseban način.  Umetnost, moda, fantastični pejzaži, temperament Italijana i vrhunska tradicionalna kuhinja su samo neki od razloga zašto je ovo nezaobilazna destinacija za odličan provod u koje god doba godine odlučite da je posetite. Pored Rima, Milana, venecije, Firence, Napulja, Toskane, Sicilije, u svom aranžmanu možete posetiti romantična italijanska sela, isprobati kuhinju italijanskih bakica i odsedati u vrlo pristupačnim smeštajima. Napomena: Za traženje smeštaja na ovaj način, vrlo ćesto će vam biti potrebni prevodi, budući da retko ko govori engleski.

Japan

Pošto je Tokio domaćin Olimpijskih igara 2020., sve oči uprte su u Japan i njegov glavni grad za nezaobilaznu turističku destinaciju u ovoj godini. Japan je zaista mesto za sva godišnja doba, sa puno toplih dana zimi, ali i odličnim skijanjem u Japanskim Alpima i najsevernijem ostrvu Hokaido. Proleće je predivno u japanu, kada cvetaju  trešnje i krase gradske ulice, hramove i parkove. Leto je idealno za Okinavu, mada se u japanu generalno jun mesec uzima za kišni mesec. Japanci će reći da njihovu zemlju vredi posetiti u oktobru i novembru kada je vedro, a nebo najplavlje. Svakako, ukoliko želite utisak da ste posetili drugu planetu, japan je nešto što ne smete zaobići.

Skandinavija

Iako je prvo što nam padne na pamet kada se spomene Skandinavija hladnoća, ova regija koja se sastoji od Švedske, Norveške, Islanda, Finske i Danske ima mnogo toga da nam ponudi. Kao regija, Skandinavija je dom nekih od najupečatljivijih pejzaža na svetu, živopisnih kultura i legendarnih tradicionalnih običaja bilo gde u svetu. Iako je poznata aurora borealis (ili Polarna svetlost) za mnoge privlačan razlog za posetu nekoj od skandinavskih zemalja, lepoti ovog ogromnog područja doprinosi više od dramatičnog noćnog neba. Tu su predivne kraljevske palate, nestvarne šume, fjordovi, peščane plaže i krajnje interesantni ljudi. 

Za kraj...Srbija

Prirodne lepote naše zemlje su nešto što se mora naći na ovoj listi, a prednost je i u tome što nam za obilazak Srbije treba drastično manje novca. Kanjon Uvca, Đavolja Varoš, Đerdap, Golubac, Tara, Zlatibor, brojni vodopadi, reke, jezera, manastiri...Toliko je mesta koje vredi posetiti, pre nego što se odlučite da otputujete “negde preko”. Uostalom, Srbija svake godine privlači sve veći broj stranih turista, a lepo je da se i vi nekada u svojoj zemlji osećate upravo tako – kao turista.

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar