Bubuljice na obrazima od mobilnog telefona – evo kako da se zaštitite

Kategorija: IT, zdravlje
Tagovi: Bubuljice, Mobilni Telefoni

 

Bubuljice na obrazima i bradi od mobilnog telefona su sve češća pojava, bez obzira na vaš pol i godine! U narednim redovima saznaćete kako da se zaštite i adekvatno očistite svoj telefon, tako da vaša koža blista!

Na mobilnom telefonu svakodnevno se nakupljaju čestice prašine i bakterije.

Setite se samo koliko ste puta zatvarali vrata u nekom od tržnih centara ili na poslu, a zatim otkucali poruku. Koliko puta svako od nas koristi mobilni telefon u kupatilu, uživajući u laganoj muzici tokom tuširanja. U blizini wc školjke nalazi se hiljadu bakterija koje se lepe na površinu vašeg mobilnog uređaja. Slično je i sa drugim prostorima, koji izgledaju bezbedno, poput pulta za plaćanje računa u pošti ili kancelarijskog stola.

Prislanjanjem uređaja uz uvo i obraz prilikom telefoniranja bakterije prenosimo na svoju kožu.

Ukoliko se i vi budite sa novom bubuljicom na licu i pitate se šta se dešava sa vašom kožom, vreme je da očistite mobilni telefon!

U narednim redovima možete naučiti kako da pravilno  dezinfikujete mobilni telefon, kako ne bi došlo do oštećenja ekrana. Ujedno, vaša koža biće vam zahvalna.

Kako pravilno dezinfikovati mobilni telefon? 

Danas je prodaja mobilnih telefona u usponu tako da se menjaju često, ali bez obzira na starost vašeg uređaja morate ga pravilno održavati.  Za potpunu eliminaciju bakterija i drugih nečistoća sa mobilnog telefona, potrebna vam je pamučna krpa i dva do tri štapića za uši. Pamučnom krpom uklonićete nečistoće sa ekrana telefona i zadnjeg dela, dok će štapići očistiti ivice telefona.

Prilikom čišćenja ne zaboravite da temeljno obrišete masku za telefon, na kojoj se takoće nakupljaju prašina i mikrobi. Mirkofiber krpa je omiljena i ukloniće masne tragove prstiju tako da vaš telefon izgleda kao nov.

Preporučuje se mešavina destilovane vode i sirćeta, u procentu 70:30. Manja količina sirćeta odnosno trideset posto od odmerene vode meša se kašičicom. Kada promešate sastojke natopite krpu u dobijeni rastvor. Ne zaboravite da je iscedite, tako da ostane vlažna.

Dobijeni rastvor nemojte prskati direktno na staklo telefona, jer ga na taj način možete oštetiti! Bilo bi dobro da koristite jabukovo siće, koje ubija bakterije u trenu.

Istražujući forume možete doći do saznanja da neke dame mešaju alkohol i vodu u procentu 40:60 za vodenu strukturu. Ipak, stručnjaci ne preporučuju čist alkohol za brisanje telefona jer može oštetiti ekran. Ukoliko se opredelite za alkohol, radije kupite sredstvo za čišćenje mobilnog telefona u najbližoj drogeriji. Gotovo sva sredstva za dezinfikaciju elektronskih uređaja su na bazi alkohola, ali pomešanoj u rukama stručnjaka, tako da je bezbedna za ekran. Prskaju se na pamučnu krpu, a zatim se kružnim pokretima briše uređaj.

Koji god rastvor da izaberete nakon brisanja ostavite telefon par minuta na sto, bez maske, kako bi se sve ivice potpuno osušile. Sada je spreman za upotrebu!

Bubuljice od mobilnog telefona napale su vašu kožu?

Kako se rešiti već nastalih bubulica od mobilnog telefona? 

Potkožne bubuljice na obrazima i bradi nisu razlog za uzbunu, ukoliko počnete da ih tretirate  na vreme.

Bakterije sa mobilnog telefona lepe se na kožu  i mešaju sa prirodnim uljima, kada ste online i proveravate društvene mreže lepe se na prste i prenose do lica smeštajući se među pore. Nakon nekoliko sati mogu se probiditi do dubljih slojeva kože i irtirati ih, tako da nastanu crvene i bolne akne.

Licu pod upalom potrebna su nežna i prirodna sredstva kako bi se ubrzalo zarastanje akni i kako ne bi ostavile ožiljke za sobom.

Kako bi se vaša koža oporavila, neophodno joj je temeljno čišćenje. Zaboravite na grube strukture pilinga! Potrebno vam je nekoliko kapi losiona za čišćenje lica i tupfer. Natopite vaticu tupfera i temeljno prebrišite lice. Otvorićete pore i ubiti bakterije koje se nalaze na vašoj koži!

Redovnim korišćenjem losiona za čišćenje lica, delovaćete preventivno i sprečiti nastanak problematične kože. Kako bi se postojeće bubuljice isušile nakon čišćenja kože nanesite serum za akne. Vitamini i minerali iz seruma daće koži snagu za obnavljanje, tako da u narednim danima bubuljice potpuno nestanu. Potrebno je natapkati nekoliko kapi prirodnog seruma na samu aknu i ostaviti ga da deluje. Otok oko bubuljice od mobilnog telefona nestaće za nekoliko sati, a sama akna će se isušiti za nekoliko dana.

Napokon ćete imati blistavo lice i uživati u telefonskim razgovorim!

 

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar