Torta sa jagodama

Kategorija: Kuvari
Tagovi: Torta
6 komentara

 

Kore:18 belanaca,300gr.secera,3 pudinga od jagode.

Fil:1l.soka od jagode,3 pudinga od jagode,300gr.secera,18 zumanaca,250gr.margarina sa ukusom slatke pavlake,500gr.jagoda,500ml.slatke pavlake.

Dekoracija:500gr.cokolade,15 kasika ulja,500gr.jagoda.

 

 

Za jednu koru dobro izmutiti 6 belanaca sa 100gr.secera,pa dodati 1 puding od jagode,smesu sjediniti sa kasikom i izliti u oblozen pleh.Peci koru na 180C 15min.Na isti nacin napraviti jos 2 kore od po 6 belanaca.

Za fil posebno umutiti puding sa 2dcl.soka od jagode,a ostatak soka,8dcl.staviti da provri sa 100gr.secera,pa u njemu skuvati puding.

Posebno umutiti zumanca sa 200gr.secera,pa fil skuvati na pari.Kad se oba fila ohlade, sjediniti ih sa prethodno umucenim margarinom.U fil dodati i sitno iseckane jagode.Posebno umutiti slatku pavlaku,pa filovati tortu.

Redjati:kora,fil,slatka pavlaka,kora..pa celu tortu premazati sa ostatkom slatke pavlake.

Za dekoraciju od cokolade,otopiti 300gr.cokolade sa 9 kasika ulja.Razliti na dasku oblozenu sa providnom folijom i ostaviti da se stegne,pa seci trake i redjati oko cele torte.Za odgore otopiti 200gr.cokolade sa 6 kasika ulja i svaku jagodu umociti u cokoladu,pa slagati odgore po torti. 

 

  • Pomoravka
    Bilo bi dobro da staviš ovaj, a i sve ostale recepte, na Kuvar-u, lakše oh je sačuvati u omiljenima.Topli pozdrav i čestitke za prvi recept.
  • Dzoli
    Dobronamdosla
    .Eto ti odmah pohvala 0d jedne od najboljih kuvarica ovuda;))
  • MAJCE
    Hvala Vam drage moje na dobrodoslici!!Izvinjavam se,nova sam,pa nisam znala gde se tacno postavljaju recepti a i nisam htela da" nerviram " neke clanove.Inace,Pomoravki se vec duze vreme divim na coolinarici.Nadam se lepom druzenju:))Pozdrav
  • Grlobolja
    Slazem se sa Pomoravkom :)
  • Mici55
    Predivno zaista!!!Slazem se sa Pomoravkom da bi trebala ove divne recepte i slike,staviti u Kuvar.
  • MAJCE
    Hvala vam od srca!!Pokusavam da ubacim u Kuvar.Da li je potrebno neko vreme do objavljivanja recepta?Izvinite,jos uvek upoznajem sajt.Dosla sam zahvaljujuci Dzoli:))Cim se uhodam,bice divno druziti se sa Vama!!

Prijavite se da biste objavili novi komentar