U carstvu boja i detalja

Kategorija: Glavna
Tagovi: Deca, Igre, Igracke

Vesela dečija soba u kojoj sve vrvi od radosti i šarenila… Ništa lepše za Vaše najmlađe. Što se ovih prostorija u Vašem domu tiče one su pre svega carstva decijih igracaka. U samom dizajniranju soba treba se voditi krajnje jednostavnim elementima, recimo ubacivanjem rustičnog drvenog nameštaja. Drvo je zapravo prirodni materijal što je od velike važnosti za prostoriju Vašeg deteta.

Izgled zidnog dekora može biti raznovrstan od ogromne karte sveta sa zabavnim detaljima do postavljanja majmuna i lijane na koju se mogu kačiti razni crteži Vaše dece. Soba sa zanimljivim nalepnicama može takođe biti veoma interesantna. Od dečije sobe treba stvoriti što bolji i prijatniji prostor u kojem će oni sa zadovoljstvom boraviti, igrati se i zabavljati. Dečije igračke su ono što krasi svaki dečiji prostor. Gotovo da je nemoguće u sobi zavesti neki preterani red što se tiče razbacanih lutki, lopti i ostalih igračaka i savet je da se ne trudite previše. Korisni savet odnosno ideja može biti da recimo nakon igranja, zajedno sa detetom kroz igru ubacujete igračke u neku određenu kutiju ili ogradicu pa im tako možete steći naviku da za sobom sklone razbacane predmete.  

Prilagođavanje prostora različitom uzrastu:

Prilikom opremanja sobe za jedno dete sve je znatno jednostavnije. Kada vremenom i drugo dete malo izraste logično je da će deliti sobu sa starijim bratom ili sestrom. Tu se već mogu pojaviti razni problemi. Kompletan enterijer, nameštaj i ostali detalji treba da budu maksimalno prilagođeni u odnosu na oba deteta naročito ukoliko su različitog pola. Jedan od predloga je potpuno jednostavan nameštaj, krevet, komoda a usklađivanje detalja detetovom uzrastu i polu. Tako recimo devojčicama možete postaviti posteljinu sa njihovim omiljenim junacima poput Mini Maus, Hello Kitty i sl, a dečake obradovati njihovim omiljenim likovima iz crtaća.

Postavljanje šatora za igru može se smatrati važnim elementom dečije sobe jer može povezati raznovrsnost boja i šara i dovesti do jedinstvenog dizajna.

Omiljeni crtani likovi u sobi Vaše dece:

Dizajniranjem dečije sobe u kojoj je svaki element u obliku ili sa printom njihovih omiljenih junaka može stvoriti efektne i jedinstvene dečije prostore. Jedan od omiljenih crtanih likova deci širom sveta je Miki Maus, devojčicama se naravno više dopada Mini Maus. U kreiranju ovakvih soba najveća zastupljenost je crvene, žute i crne boje. Treba napomenuti da nije potrebno ograničavanje isključivo na te tri boje jer je kada su u pitanju dečije sobe sve dozvoljeno, a odnosi se na šarenilo i stvaranje zabavne atmosfere.

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar