Saveti za kupovinu garniture i kućnog nameštaja

Kategorija: Nameštaj, Saveti
Tagovi: Saveti, Namestaj, Garnitura, Kupovina Nameštaja, Kupovina Garniture, Dalas, Dallas Nameštaj, Dalas Nameštaj

Kupovina garniture i nameštaja ume da bude veoma stresna aktivnost. Široki izbor, česti nekvalitet, nemogućnost da se predvidi na koji način će se neki komad nameštaja promeniti kroz vreme predstavlja samo deo briga onih koji kupuju nameštaj. Zato ne bi trebali da idete u kupovinu bez prethodne pripreme. Sledeći saveti će upravo u tome biti od pomoći:

1.     Posvetite dovoljno vremena za kupovinu najvećih komadnih nameštaja.

Pri uređenju prostorije vašeg novog stana ili kuće, najvažniji korak jeste odabir najvećih komada nameštaja. Izbor ugaonih garnitura, Kreveta u spavaćoj sobi, Kuhinjskih elemenata predstavljaju najveći izazov za svakog pojedinca ili porodicu iz razloga jer su najskuplji, najveći i najteže se transportuju i ugrađuju. Zbog toga je važno da ne budete pod pritiskom prilikom kupovine, ili u žurbi sa vremenom. Računajte da posvetite najmanje 2 nedelje za kupovinu nameštaja.

2.     Sastavite listu najboljih ponuda

Dok obilazite salone nameštaja, Papir, hemijsku i fotoaparat (alternativno za sve ovo može poslužiti i vaš smartfon) i beležite ponude koje vam se dopadaju. Beležite cene, prednosti, nedostatke, dimenzije, materijal. Organizujte belešku na način kako je vama najpreglednije. Najbolje bi bilo da sve imate na papiru, ištampano, ili pripremljeno od brošura.

3.     Neodlučnost rešava sistem eliminacije

Ukoliko ste neodlučni, počnite da eliminišete jednu po jednu garnituru ili nameštaj koji će ispadati iz izbora. Uzimajte u obzir sve faktore, posebno cenu i kvalitet, i konsultujte se sa vašom suprugom. Ukoliko ste muškarac u braku, onda je najbolje da prepustite sve vašoj ženi.

4.     Uzmite u obzir sve karakteristike nameštaja

Uzmite u obzir faktore kao što su: cena, kvalitet, materijal, izgled, funkcionalnosti, dimenzije, način transporta, način sklapanja, garanciju.

5.     Konsultujte se i tražite savet od osoblja

Osoblje u salonima za nameštaj je uglavnom stručna osoba koja se dobro razume u sve bitne karakteristike nameštaja. Znaće da preporuče kvalitetniji proizvod, znaju koji proizvodi nemaju reklamacije a takođe znaju i one koje su manje kvalitetniji.

6.     Ne uzimajte najpovoljniji nameštaj.

„Nisam toliko bogat da bih kupio nekvalitet“ – rečenica koja u sebi ima velike istine a i matematike. Isplativije je kupiti jednom malo bolji kvalitet, po 50-60% većoj ceni od najpovoljnije ponude, nego naručivati najpovoljniju ponudu i slab kvalitet koji će nakon nekog vremena da se istroši, ili će doći do loma i kvara.

7.     Ostavite sebi 1-2 dana razmišljanja

Nemojte uzimati telefon i zvati za kupovinu nameštaja čim se odlučite. Emocije nas često mogu poneti i u velikoj uzbuđenosti možemo učiniti pogrešne izbore. Nakon što se odlučite za nameštaj, odmorite malo glavu. Uzmite sebi 1-2 dana, odmorite i dopustite da vam se odluka slegne. U mnogo slučajeva ćete naći bolju ponudu i uvideti da je dobro što niste bili brzopleti. Čak i ako hladne glave i zdravim razumom želite i dalje kupiti nameštaj, tek onda se dohvatite telefona i naručite taj proizvod. Na ovaj način ćete izbeći nepotrebno kajanje zbog brzopletosti.

8.       Čuvajte se novonastalih firmi

 

Kupujte od sigurnih kompanija koji će biti u stanju da prime reklamacije i vrate novac. Jedna takva kompanija je upravo i Dallas nameštaj, koje možete posetiti na sajtu: www.dalasnamestaj.com

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar