Ideje za rođendansku tortu

Kategorija: Glavna
Tagovi: Torta, Rodjendani, Slatkisi

U nedoumici ste koju rođendansku tortu da izaberete? Tražite nešto što odgovara Vašem ukusu, ali i ukusu Vaših gostiju? U poslastičarnicama možete naći torte najrazličitijih ukusa, oblika i dekoracija. Dajemo Vam dva predloga rođendanskih torti čiji će se ukus sigurno svima svideti. Vizuelni izgled prepuštamo Vašoj mašti.

Torta sa lešnikom i karamelom

Kore za ovu tortu pripremaju se od čvrsto umućenih belanaca uz dodatak šećera, brašna i mlevenih lešnika. Masa se izliva u pleh i peče na 160C° petnaest minuta. Potrebno je napraviti tri kore na taj način. Priprema fila obuhvata kuvanje na pari žumanaca sa dodatkom šećera i brašna. Kada se fil zgusne vrši se dodavanje pudinga i kockice maslaca, uz neprestano mešanje. Drugi fil se pravi od slatke pavlake, seckanih lešnika i komadića karamela. Karamel pravite tako što rastopite šećer, izlijete ga na pleh, ostavite da se ohladi, a potom ga izmrvite. Torta se formira tako što najpre na tacnu stavite jednu koru, premažete je sa jednom trećinom fila od pudinga, a zatim i sa filom od šlaga. Postupak ponoviti tri puta. Na kraju preliti čokoladnim prelivom i dekorisati.

Kinder torta je uvek dobar izbor

Za pripremu ove torte potrebni su Vam margarin, jaja, šećer, puding, prašak za pecivo, orasi, mleko, brašno, šlag pena i čokolada. Za kinder tortu je potrebno ispeći tri kore od mase koja se priprema od šest jaja, osam kašika samlevenih oraha, tri praška za pecivo, brašna i šećera (po osamnaest kašika), uz dodatak malo vode. Fil se pravi tako što najpre skuvate puding u 1L mleka, a zatim u njega polako dodajete smesu napravljenu od mleka, sedamdeset grama šećera i šest jaja. U sjedinjenu masu dodati sto pedeset grama margarina. Kada se tako napravljen fil potpuno ohladi deli se na dva dela. U jednu polovinu fila se dodaje čokolada. Torta se formira tako što se najpre postavi jedna kora, zatim se premaže filom bez čokolade, onda sledi druga kora, pa fil sa dodatkom čokolade preko koga se stavlja i poslednja, treća kora. Preko treće kore se nanosi šlag pena. Tortu možete ukrasiti po sopstvenoj želji. Nakon rashlađivanja kinder torta je spremna za serviranje.

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar