Zbog čega se isplati ulaganje u novu stolariju?

Kategorija: Glavna
Tagovi: Pvc Stolarija, Pvc Vrata

 

Poznata je činjenica da se vremenom stvari kao i nameštaj u stanu habaju i oštećuju usled svakodnevne upotrebe pa je potpuno logično da se u nekom periodu odlučite za kompletno renoviranje svog stambenog prostora. Nekada se radi o malom ulaganju, dok je nekada potrebno izdvojiti nešto više novca i vremena kako bi se posao završio. Takav je slučaj sa zamenom stare stolarije novom

Kada razmišljate o ulaganju u novu vrstu stolarije, treba da znate da će vam se ova investicija na kraju isplatiti. Najpre zbog toga što ćete dobiti bolju i kvalitetniju izolaciju koja će vam znatno umanjiti troškove grejanja u zimskom mesecima, a da ne pričamo o tome koliko će vam prozori bolje dihtovati. Dakle, ukoliko smatrate da vam je stolarija zastarela, možda je sada pravo vreme da se posvetite ovoj vrsti uređenja stambenog prostora.

Sa pvc stolarijom nećete pogrešiti

Već nekoliko godina u nazad prednost se daje pvc stolariji s obzirom na ogroman broj zadovoljnih korisnika. Ova stolarija se pokazala vrlo izdržljivom pa može trajati i desetine godina, što je, složićete se, pristojan period. Od pvc stolarije možete očekivati apsolutnu zaštitu od svih spoljnih uticaja kao i fleksibilnost kada se radi o samoj izradi. Takođe, ono što je izdvaja od drugih vrsta je to što je otporna na vlagu, dok joj je energetska efikasnost na zavidnom nivou. 

Pored prozora, pvc stolariju možete imati i na sobnim vratima. Mnogi kada se već odluče za zamenu stare stolarije istovremeno u obzir uzmu sve prozore kao i sva vrata u svom stambenom prostoru. Potpuno besmisleno bi bilo da na primer stolariju zamenite samo na prozorima a da vam vrata ostanu onakva kakva su. Jednom kada krenete u ovu vrstu poduhvata, gledajte da sve završite do kraja kako se iznova ne biste vraćali na istu vrstu posla. 

O pvc vratima možete čuti samo pozitivne karakteristike

Baš kao i kod prozora, zamena stolarije na vratima će vam pružiti veću izolaciju bilo da se radi o zadržavanju toplote bilo o zvučnoj izolaciji. PVC vrata će vam pružiti apsolutnu zaštitu od eventualnog obijanja naročito ukoliko na njih postavite kvalitetne sigurnosne brave. 

Većina proizvođača nudi garanciju i do tri godine prilikom kupovine novih pvc ulaznih vrata što znači da ukoliko kupci primate neka oštećenja na vratima mogu ista vratiti i zameniti za nova. Ipak, ovako nešto se retko dešava s obzirom na sam kvalitet stolarije. 

Na održavanju pvc stolarije znatno ćete uštedeti

Ako se na kratko pvc stolarija uporedi sa metalnom ili drvenom kada je održavanje u pitanju, mnogo veće uštede ćete imati sa pvc stolarijom. Dovoljno je da povremeno krpom koja je natopljena deterdžentom i vodom prebrišete prašinu sa okvira i ramova kako biste uklonili sve nečistoće. Što se tiče stakla, isti je princip održavanja. Ukoliko vam se pojave mrlje, možete koristiti nešto od hemijskih sredstava. Brisanje novinama se ne preporučuje kako ne bi došlo do oštećenja stakla. Brave bi bilo korisno s vremena na vreme podmazati kako bi što duže bile u upotrebi, isto kao i šarke. 



Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar