Potrebna vam je mašina za rad na visini – oslonite se na makazaste platforme

Kategorija: Glavna
Tagovi: Makazaste Platforme

Bilo da je u pitanju posao drvoređe, građevine, postavljanja telekomunikacije, platformi za oglašavanje, upravljanje skladišnim prostorom ili domarsko uređivanje u školama i bolnicama, makazaste platforme su veoma produktivne. Ove mašine idealne su za smeštaj ljudi i materijala kako bi određeni projekti mogli biti izvršeni na visini. 

Gde se mogu koristiti makazaste platforme

Nasuprot tradicionalnim merdevinama, ove mašine mogu izvršavati adekvatno svoju funkciju u zatvorenom i otvoren prostoru, i to pre svega na neravnim terenima. To ih čini fantastičnim poslovnim alatom kojeg je lako prilagoditi kosinama i mestima gde je pristup otežan. Makazaste platforme su idealne za svaki posao koji se tiče unutrašnjeg plafonskog održavanja, zatim, za pristup izuzetno visokim policama biblioteka i skladišta, ali i za uzane prostore koji zahtevaju podizanje radnika gore-dole.

Kako odabrati efikasne radne makazaste platforme za rad na visini

Zavisno od projekta koji želite obavljati birajte i radne makazaste platforme za rad na visini. One mašine sa elektromotorima znatno su efikasnije za unutrašnje projekte jer nude i tihi rad, dok dizelski tip bolje funkcioniše za manefrisanje u spoljašnjem okruženju. Dizelske radne makazaste platforme za rad na visini imaju izrazitu snagu jer im je potrebna kako bi lift podigle bezbedno na željenu visinu. Nasuprot električne makazaste platforme, dizelske moraju imati dobru vuču, brzinu i prohodost. Spoljašnji poslovi najčešće su veoma intenzivni. A tereni neprohodni i neravni. Ukoliko su vam potrebne radne makazaste platforme za rad na visini, na padinama, onda je najbolje da odaberete mašinu koja može da podigne veliki teret, smesti veliki broj radnog osoblja, ima visokokvalitetne gume i pruži pouzdanost. Dok za unutrašnjost najpre trebate biti fokusirani na dužinu radnog ciklusa, gume koje ne ostavljaju za sobom tragove, sisteme upozorenja i senzore preopterećenja. 

No, koje god radne makazaste platforme za rad na visini da odaberete, budite sigurni da može postojati nivo rizika. Vašu bezbednost i bezbednost kolega trebate staviti na prvo mesto. 

Kako sprečiti nivo rizika i osigurati bezbedan rad

Tokom rada na visini može da se dogodi pad sa platforme, zaglavljivanje, prevrtanje materijala ili opasnih, oštrih alata, nestabilnost, i to ne samo kada je u pitanju makazasta platforma već i svaka druga mašina koja ima ulogu u podizanju tereta. Potencijalne opasnosti, naravno, treba svesti na minimum kako se ne bi dogodile fatalne povrede. Veoma je važno pridržavati se bezbednosnih mera, bilo da je u pitanju rad u unutrašnjosti ili spoljašnjosti. Reč je o zaštitnoj opremi, detaljnom pregledanju terena pre rada ali i dobroj informisanosti o samom radu mašine. Bez obzira da li je teren ravan ili neravan, nikako ne trebate prekoračiti dato ograničenje težine, niti kršiti uputstva i dovoditi mašinu do „krajnje granice“. 

Ukoliko niste sigurni da li adekvatno možete da koristite radne makazaste platforme, zlata je vredno da zatražite odgovarajuću dodatnu obuku. Ova mašina je sigurna, ali samo onda kada se koristi pravilno. Da biste izbegli incidente dok vršite građevinske ili neke druge poduhvate, oslonite se na sertifikovanu obuku od strane stručnjaka. Na taj način ne samo da ćete smanjiti rizike već i potreban posao obaviti mnogo sigurnije, kvalitetnije i brže. 


Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar