Top 5 komada nakita za 2024. godinu

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nakit

Modni trendovi menjaju se iz sezone u sezonu i možemo reći da ih sve više karakteriše vraćanje nekim starim trendovima i modelima. Oni koji prate modu u toku sa svim promenama, a koje najviše i najčešće diktiraju glavne svetski poznate modne kuće. 

Posebno polje u celokupnoj modnoj industriji zauzimaju aksesoari koji se uklapaju u razne odevne kombinacije. Od najjednostavnijih i casual pa sve do elegantnijih i ekstravagantnijih. 

Brojni su akesesoari koji mogu doći u obzir, a stvar je u tome što se oni smenjuju po svojoj popularnosti. Jedan poseban segment čini nakit koji je oduvek krasio razne odevne kombinacije. 

A o aktuelnim trendovi kada je ova tema u pitanju pročitajte u nastavku. 

Ručni sat

Komad nikata sa kojim se ne može pogrešiti koji god da je povod u pitanju i kakav god da je kombinacija i stil jeste ručni sat. Ovo važi i za žene i za muškarce. 

Najpopularniji su u srebrnoj i zlatnoj boji, ali se kod žena sve češće kao dobra opcija izdvaja i roze boja. 

U zavisnosti od stila koji neguje svaka osoba biraće model kojih u ponudi ima bezbroj. Od jednobojnih i jednostavnih, do višebojnih i napravljeni od različitih materijala, pa sve do različitih oblika i veličina. Razlike se mogu praviti i u odnosu na kućište sata, boju kućišta, narukvicu... 

Za koji god model da se odlučite ove godine, nećete pogrešiti. Jer je samo nošenje ručnog sata trend samo po sebi. A statement modeli svakako predstavljaju izbor bez greške. 

Nastavalja se ,,sirena trend“ iz 2023. godine

Komadi nakit od školjki nastavljaju da budu trend i ove godine, posebno tokom letnjih meseci. Naziv ,,sirena trend“ potiče od uticaja koji su poznati svetski filmovi napravili prošle godine, a reč je o filmovima ,,Barbi“ i ,,Mala sirena“. U njima su veoma popularni svi plažni motivi, boho nakit, pa i školjke između ostalog. 

Iako one mogu biti od jednostavnih do ekstravagantnijih, modeli koji su napravljeni od prirodne školjke drže i kvalitet i jaču cenu u odnosu na ostale. 

U modnom svetu se često kaže da se školjke kao bilo koji vid aksesoara nosi kao talisman. Može doći u raznim oblicima i kao ukras za različite delove tela. Ako još uz sve to imaju i sedefasti odsjaj, svaki komad izgledaće elegantno i prefinjeno. 

Manžetna ili ,,bone cuff“ narukvice

Kada su u pitanju aksesoari koji se nose i krase zglob ruke trendovi se menjaju. Iako su se poslednjih godina nosile manje narukvice, nanizane jedna do druge, razičitih boja i privezaka sada možete primetiti kako se sve više nose manžetna narukvice, ali je veoma važno kako će se one nositi. 

Ova vrsta nakita je vrhunac svoje popularnosti imala tokom devedesetih godina prošlog veka, a poslednjih par godina se polako varaćaju u mogu. 

Tokom zimskih meseci više će biti sastavni deo svečanijih odevnih kombinacija, dok će tokom leta postati must have većine letnjih autfita ove godine. 

One mogu biti neobičnih dezena i kao takve se idealno uklapaju uz jednostavne i jednobojne kombinacije. Među popularnijim bojama biće različite nijanse ljubičaste, plave i zelene. 

Ipak, najpopularnije su one jednostavne srebrne ili zlatne koje su iako najjednostavnije i te kako upečatljive i sigurno neće ostati neprimećene. Još jedna njihova prednost je u tome što se idealno slažu uz bilo koju odevnu kombinaciju, boje i dezene odeće. Za više informacija možete pogledati ovde.

Ovakav komad nakita koji je čvrst, širok i upečatljiv kao što je manžetna narukvica ostaviće utisak i dati poseban pečat svakoj odevnoj kombinaciji. 

Biserne ogrlice

Već je pomenuto da je jednostavnost jedan od ključnih koncepata koji prati sve trendove od nakita do uređenja doma, oblačenja i svega ostalog. Kao posledica toga brojne stvari iz prošlosti postaju opet aktulene i trend. 

Biserne ogrlice su svakako jedne od takvih. Upravo je u njihovoj jednostavnosti njihova glavna prednost i čarolija. 

Sigurno je da će one svojom lepotom i elegantnošću upotpuniti odevnu kombinaciju stavljajući fokus na sebe. A mnogi za njih kažu da su one mnogo više od sinonima za lepotu, da su one odraz i pokazatelj prefinjenog ukusa i stila. 

Ako u svom posedu nemate jednu takvu ogrlicu, onda je sada možda pravo vreme da je nabavite. Sada se mogu naći i u brojnim online radnjama. 

Velike alke

Već godinama unazad na velika vrata vraćaju se velike (oversize) alke, koje možete primetiti da sve češće nose i poznate dame u Holivudu. Ovaj modni trend je započeo odavno još kada ih je nosila Dženifer Lopez često prilikom javnih pojavljivanja. 

Jednostavnost i minimalizam su ono što prati različite segmente životnog funkcionisanja pa tako i kada je nakit u pitanju. Zato su velike ili oversize alke ono što se idealno uklapa u ideju o tome. 

One odlično idu uz kraće frizure i vezanu kosu, a stručnjaci preporučuju da se one moraju pažljivo kombinovati sa ostalim komadima, kao što su narukvice, ogrlice, prstenje....


Komentarisanje je isključeno.