Baletanke – obuća za svaku priliku

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova

Danas se baletanke sve čećte potražuju na tržistu ženske obuće. Udobnost i nosivost uz svaki komad garderobe neki su od razloga zašto se žene odlučuju baš za ovu vrstu obuće. Baletanke su prilagodljive i svrsi i načinu odevanja. Počev od poslovnih preko sportskih do večernih elegantvnih toaleta baletanke se mogu uklopiti. U nastavku teksta možete dobiti dobar savet o načinu nošenja baletanki, odabiru kvalitetnih, kao i o eventualnim manama na koje morate obratiti pažnju pri kupovini. 

Baletanke – obuća za proleće i jesen


Ovaj vid obuće skoro u najčešćem slučaju nosiv je tokom prolećnog i jesenjeg perioda. Tokom toplih i susnih dana, kada je za vašu nogu najpotrebnija mekana i udobna obuća. Baletakne baš to i jesu. Nećete pogrešiti ako ovaj komad obuće odaberete i tokom leta. Naravno da se baletanke nose i u julnski i avgustovskim mesecima, uz svečanu toaletu, za izlazak ili na posao koji kodeksom ponašanja zahteva zatvorenu obuću. 

 

Da li se baletanke mogu uklopiti uz čarape?


Ovo je često postavljeno pitanje. Naravno da se baletanke odlično uklapaju uz čarape. Stvar je afiniteta i želje osobe koja ih nosi, kao i od stila. Baletanke se često nose na bosu nogu. U tom salučaju nećete pogrešiti, ako na cigaret pantalone ili neku kraću suknju ili haljinu obujete baletanke na bosu nogu. Takođe baletanke se idealno kombinuju uz čarape. Poželjno je povesti računa o materijalu i boji čarapa. Dobro bi bilo da čarape budu u boji noge ili eventualno u približnoj boji baletanke. Još jedan savet koji se pokazao kao koristan, a to je da mrežaste čarape, crne ili u bež boji odlično idu uz baletanke. 

 

 

Prednosti i mane obuće koja nosi naziv „baletanke“


Sam naziv baletanke potiču od obuće koju nose balerine. Izuzetno mekane i prijatne, lake za nogu i kretanje. Prednosti baletanki su višestruke. Odličan dizajn, prisustvo raznih vrsta materijala (razne vrste tkanina, platana, kože, gume, plastike) razni obliči, mogućnost otvorenih i zatvorenih delova (otvoreni prsti ili bočni delovi), razne vrste đonova, sa ili bez štikle i slično. Napred navedeno je samo neki od prednosti kojim se ističu baletanke. Lako se uklapaju uz željenu garderogu. Baletanke mogu biti jednostavne i jednobojne, ali opet u radnjama se nude i šarene, neobičnog dezena, baletanke sa mašnama, raznim kristalnim i detaljima. Lako su dostupne i mogu se kupiti po prisupačnim cenama

Kao i svaka druga obuća, tako i ova ima određene mane. Ova obuća nije namenjena za kišno i hladno vreme. Nemojte da vas zavara letnja topla kiša, jer svakako voda lako može uporastiti vašu obuću. Takođe određene, elegantne baletanke nisu za duge šetnje, jer mogu biti neudobne. 

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar