Blefaroplastika za podmlađivanje lica

Kategorija: Glavna
Tagovi: Blefaroplastika

Blefaroplastika predstavlja savremenu operacionu metodu koja se sprovodi hirurškim postupkom. Privaćena je kao najsavremenija estetska metoda za podmlađivanje regija odnosno područja oko očiju. Spada u dosta uspešne metode kod svih pacijenata koji žele tretman laserom ili lifting. Oni koji se odluče za metodu blefaroplastike imaju najčešće motiv uklanjanja bora oko očiju ili nastalih naslaga na gornjim kapcima. Navedeni zahvat svakako predstavlja veoma uspešnu estetsku korekciju lica. 

Blefaroplastika za sva životna doba

Blefaroplastici se naročita pažnja poklanja u zrelom dobu i nikako nije ograničenje isključivo za ženski pol. Usled današnje ekspanzije i rastućeg trenda mladolikog izgleda, ova metoda je opšte privaćena svuda u svetu. Postoje osobe kojima usled otežanih gornjih kapaka vid postaje slabiji, pa je tako blefaroplastika i ovde pronašla svoju primenu. Kako čovek stari tako koža tokom godina lagano gubi svoju elastičnost kao i dragoceni kolagen. 

U današnje vreme razvile su se brojne kreme na bazi prirodnih sastojaka koje se kod pojedinih osoba nisu pokazale delotvorno i nakon višemesečne upotrebe. Stoga, mnoge žene a sve češće i muškarci imaju ličnu i profesionalnu potrebu zatezanja područja oko očiju. Time se kod pojedinih podstiče razvoj dodatnog samopouzdanja i lepota lica u zrelim godinama života dovodi do efekta mladolikosti. 

U kojim slučajevima je najbolje primeniti blefaroplastiku

Ako oko regije očiju nastaje puno bora i višak kože se nagomilava, u estetskom smislu se savetuje uklanjanje svakog viška kože oko očiju. Količina masnih naslaga na očnim kapcima može imati uzročno-posledične veze  sa nekim zdravstvenim problemom. Stoga se pre bilo kakvog hirurškog zahvata savetuje preventivan pregled. Time bi se eliminisao svaki rizik po zdravlje korisnika usluga blefaroplastike. Blefaroplastika se u svakom slučaju primenjuje pod dejstvom lokalne anestezije, kako bi se izbegao svaki efekat bola. Svaki pacijent će se lakše oporaviti od samog dejstva lokalne anestezije. Zahvat je primenljiv na sva životna doba, ali u većini slučajeva se izvodi nakon navršenih tridesetih godina života. 

Najčešći razlozi za zahvat blefaroplastike

Blefaroplastika kao hirurški zahvat primenljiva je na svakoga ko želi da se oslobodi viška kože i masnih naslaga oko predela očiju, uključujući gornje i donje kapke. Podočnjaci ispod očiju koji odaju utisak umora i otoka, takođe su razlozi za navedeni tretman. Tanka koža oko područja očiju znatno je više izložena stvaranju bora, više nego bilo koji delovi lica. Usled izvođenja zahvata, moguće je primeniti i druge vezane tretmane lica, najčešći je slučaj da se pacijent odluči za podizanje obrva. Prednost izvođenja blefaroplastike je svakako dugoročni efekat samog tretmana. 

Kako se primeniti za tretman blefaroplastike

Kada je u pitanju priprema za zahvat blefaroplastike, obično nepostoje određene i striktne pripreme. Najbitnije od priprema koje se moraju sprovesti jesu sama informisanost pacijenta kao i ispunjenje svih zahteva koje je potrebno ispuniti na njihovom licu. Takođe je bitna detaljna analiza krvne slike, pri čemu se dodatna pažnja poklanja gustini krvi. U postupku samog izvođenja hirurškog zahvata, od velike je važnosti stručnost i iskustvo samog lekara. Preciznost i uspešnost se ogleda u nepostojanju bilo kakvih ožiljaka i time svako ko se odluči na navedeni zahvat neće imati vidnih tragova operacije. 









Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar