Da li se impotencija može potpuno izlečiti?

Kategorija: Glavna
Tagovi: Impotencija

Odgovor na ovo pitanje zavisi od uzroka impotencije, ali se sa sigurnošću može reći da kombinovano lečenje i različite metode mogu vratiti zadovoljavajući seksualni život.

Erektilna disfunkcija je drugo ime za mušku impotenciju koja podrazumeva nezadovoljavajući seksualni odnos u periodu od 6 meseci. Tu se ubraja gubitak libida, nemogućnost održavanja i postizanja erekcije, ali i prerana ejakulacija u više od 50% seksualnih odnosa u posmatranom periodu.

Stres, psihički pritisak, brz tempo života i nezdrave navike su samo jedan od neprijatelja i pridodaju osnovnim problemima koje uzrokuje seksualna disfunkcija. Lečenje mora obuhvatiti otkrivanje uzroka, ali i lečenje posledice što će omogućiti trajno ili u najboljem slučaju dugoročno dobre rezultate.

Uzroci impotencije i kako ih prepoznati?

Svi uzroci za nastanak impotencije se mogu podeliti na psihološke i fiziološke uzroke.

Pshiloški uzroci, kako i ime kaže, se nalaze u različitim traumama, strahovima, osećaju manje vrednosti i javili su se u prošlosti. Kao posledicu imaju pojavu erektilne disfunkcije koja stvarna dodatan pritisak i otežava normalno funkcionisanje.

Očigledno je da se pokreće spirala kod koje sram i stid od nastale seksualne disfunkcije stvara još veći pritisak i probleme koji dalje pogoršavaju zdravstveno stanje pacijenta. 

Fiziološka impotencija je znatno češća i uzrokuje je fizičko zdravstveno stanje pacijenta. Čak 40% su kardio-vaskularna oboljenja, zatim tu je i dijabetes, neurološki problemi, povrede…

U ovom slučaju je erektilna disfunkcija samo prateći simptom nekog težeg oboljenja i neophodno je sagledati celokupnu sliku.

Lečenje seksualne disfunkcije

Pravilno lečenje započinje posetom lekaru opšte prakse koji će vas uputiti na dalje pretrage i koje specijaliste bi trebalo posetiti.

Ako se isključi fizički uzrok, uzrok se traži u dubljoj traumi koja ima psihiloški efekat, ali se u glavnom otkriju i fizički problemi koji su razlog za pojavu impotencije.

Pored tableta koje smete da koristite samo uz medicinsko odobrenje, zadovoljavajući odnos se može postići i uz injekcije koje se ubrizgavaju u koren penisa i specijalne penilne proteze.

Ipak, najbolje je kada se vrati prirodna seksualna funkcija gde se erekcija postiže na prirodan način, bez veštačkih pomagala.

Fizijatri nude lečenje fizičkih uzroka, povreda muskulature, ali imaju i mogućnost lečenja impotencije na specijalnom FSWT aparatu koji na jednistven način poboljšava seksualni odnos.

Naime, reč je o uređaju koji emituje akustične talase velike gustine. Oni su bezbedni i za tkiva i za kosti, a služe da između ostalog poboljšaju cirkulaciju putem stvaranja nove mreže kapilara što omogućava bolju prokrvljenost i omogućava normalan seksualni odnos.

Pravilnim izborom terapijskih procedura može se uspešno lečiti svaki uzrok impotencije.

Operacija i ugradnja protetičkih pomagala treba da bude poslednja opcija i pre toga treba pokušati klasične terapijske procedure, ali i nova dostignuća kakva je usmerena terapija na FSWT aparatu.

Upornost će se isplatiti pa ćete ili trajno izlečiti impotenciju ili obezbediti terapijske procedure koje će uvek dati dobre rezultate. Sve započinje sa priznavanjem da problem postoji i traženjem pomoći od strane stručnjaka koji su kvalifikovani za lečenje impotencije.

Mesta za strah i neprijatnost nema jer niste usamljeni u svemu ovome. Procene kažu da svaka deseta osoba razvije neke probleme vezane za disfunkciju, a da će taj broj biti mnogo veći u godinama koje su pred nama.

 

Budite odgovorni prema sebi i potražite najbolje rešenje. U najvećem broju slučajeva ćete pronaći trajno rešenje za ovaj neprijatan problem.


Komentarisanje je isključeno.