Filmovi o advokatima, koji će vam se dopasti čak i ako ne volite tu tematiku

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova

 

 

Zapleti, rešavanje problema, pravda i nepravda, susret morala i nemorala, istine i laži. Svaki film o advokatima nosi deo životne istine i sudbine. Gotovo je sigurno da se u svakom filmu možemo pronaći. Ovi filmovi možda i najbolje opisuju život, jer i u realnosti pravda nije uvek zadovoljena, često nedužni bivaju proglašeni krivima, a krivi budu proslavljeni. Ovo su filmovi o advokatima koje morate da pogledate. Iako su u pitanju strani filmovi, nije isključeno da će se neki advokat u Beogradu na primer pronać i njemu.

 

VREME ZA UBIJANJE

 

Dve su ključne stavke ovog filma: silovanje i rasizam. Sa jednom od ove dve teme kao društvo možemo i te kako da se poistovetimo. Naime, silovanje je tema koja poslednjih meseci i te kako okupira beogradske advokate. Rasizam je tema koju poznajemo, ali srećom da rasizam nije toliko zastupljen u našoj zemlji, kao u Americi na pimer. Elem, film prati dva advokata. Jedan advokat brani Afroamerikanca, koji je ubio silovatelje svoje ćerke, dok drugi advokat traži smrtnu kaznu za njega. Slučaj je sam po sebi komplikovan i verujemo da će vam film od početka do kraja držati pažnju.

 

FILADELFIJA 

 

Ovaj film je prilično komplikovan, jer je u fokusu homoseksualac, koji prolazi torturu zbog svoje seksualne pripadnosti. I sa ovim slučajem možemo donkle da se poistovetimo, jer advokati u Beogradu takodje se bave diskriminacijom i uskraćivanjem prava LGBT osobama. U ovom filmu dobar advokat biva otpušten samo zato što je homoseksualac i zato što ima AIDS. Advokat ne želi da se pomiri sa nepravdom i želi da tuži firmu u kojoj je radio, ali problem nastaje onog trenutka kada saznajd da niko ne želi da bude na njegovoj strani, tačnije kada shvata da ne može da nadje advokata. Spremite se za jednu odličnu dramu, praćenu različitim emocijama.

 

UBISTVO PRVOG STEPENA 

 

Ovaj film pokazuje kako život nekada može da bude vrlo okrutan prema nama i kako može da bude veoma komplikovan. Naime, sedamnaestogodišnjak počinje da krade kako bi obezbedio hranu za svoju sestru. Uhapšen je zbog 5 dolara i poslat u zatvor i to u Alkatraz, medjutim on ne može da se strpi i planira bekstvo, zbog čega biva premešten u tamnicu. Čim je izašao iz tamnice ubija zatvorskog čuvara. Sada je ceo fokus na advokatu, koji će na sve načine pokušati da mu umanji kaznu. 

 

DJAVOLJI ADVOKAT 

 

Ovo nije klasičan film o advokatima, mada ga mnogi smatraju najboljim. U pitanju je horor film. Mladi advokat dobija ponudu koja se ne odbija, ali koja sa sobom nosi sve ono čudno. Suviše dobro, da bi bilo istinito. Advokat veruje da mu se sprema samo dobro, međutim, njegova žena naslućuje mnoge tajne te ponude. Ovaj film je zapravo kultni i stvarno bi trebalo da ga pogledate ukoliko do sada već to niste uradili. Možda će vam delovati malo čudo, obzirom na nova ostvarenja, međutim, oduševiće vas sama priča i sigurno je da ćete još više zainteresovati za profesiju advokata. Verujemo da će vas ovaj film navesti da pogledate i druge, vrlo sličnih tematika. 

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar