Gde se koriste okrugli tepisi i zašto su dobar izbor?

Kategorija: Glavna
Tagovi: Nema tagova

 

Nezaobilazni komadi odnosno elementi bilo kog doma su tepisi. Oni imaju višetruku funkciju koja se odnosi na to da utiču na celokupan izgled enterijera i atmosferu i stil prostorije, imaju praktičnu i zaštitnu funkciju, ali i zavise od vašeg ličnog stila i želje. 

Osim što mogu biti napravljeni od različitih boja, dezena, prirodnih ili veštačkih materijala, oni mogu biti i različitih oblika. 

Osim klasičnih pravougaonih jako su popularni i traženi u poslednje vreme i okrugli tepisi. Obično se koriste za zoniranje određenog dela prostora ili za naglašavanje određenih delova. 

Okrugli tepisi, ali i ostale prostirke zaobljenih ivica deo su azijske kulture u kojoj se veruje da ovi oblici donose mir i duhovnost u kuću. 

Mogu se koristiti za sve prostorije u kući

 

S obzirom da je razvoj u ovoj grani industrije pratio i razvoj čovečanstva i potreba savremenog čoveka, ali i trendove u uređenju enterijera danas imamo tržište koje je bogato raznim modeilma okruglih tepiha.

Oni se mogu naći u različitim veličanama, mogu biti napravljeni od raznih materijala, mogu biti jednobojni ili kombinacija više boja, ali mogu biti i različite debljine. 

Od konkretne namene zavisiće i krajnji odabir. Lako se uklapaju u svaki stil, a mnogi ih smatraju sinonimom za stilski uređene prostore. 

Koriste se kako za dnevne sobe, tako i za spavaće i radne sobe, dečije sobe, ali se mogu koristiti i za hodnike i kupatila. To znači da se mogu postaviti buklavno bilo gde u stanu ili kući, ali naravno potrebno ih je uklopiti i uz ostale elemente i nameštaj. 

Svojim vedrim bojama mogu uticati na rapoloženje onih koji u prostoru borave. 

Prostoru daju osećaj topline i stila

 

Svojim specifičnim izgledom okrugli tepisi prostor obogaćuju jednom novom energijom i izgledom što će ih učiniti posebnim u svakom smislu te reči. Upotpunjuju ambijent svojom toplinom za razliku od provouganih i kvadratnih modela. 

Nekada popularne modele koji su se prostirali od jednog do drugog kraja prostorije zamenili su savremeni praktičniji modeli, među kojima se nalaze i okrugli tepisi. 

Posebno dobro idu uz male prostore, još ako uz to odaberete da budu svetlije boje, prostor ćete vizuleno učiniti većim. 

Savršeno se uklapaju uz okrugle stočiće u dnevnoj sobi ili trpezarijske stolove istog oblika. To znači da je uklapanje uz druge elemente kružnog oblika u prostoru poput stola, vaze, lampe, ramova za slike i tome slično, može biti dobar izbor. 

Terase i balkoni uz njih mogu postati savršeno mesto za odmor

 

Kao što je već rečeno da okrugli tepisi unose toplinu i komfornost u prostor oni isti efekat mogu pružiti i kada su postavljeni u spoljnim prostorima. U tom slučaju potrebno je posebno posvetiti pažnju odabiru najadekvatnijh modela s obzirom da se ovde lako može desiti peh. 

Najvažnije je od kojeg su materijala napravljeni modeli okruglih tepiha koje birate za spoljne prostore, ali je takođe važno i da se uklapaju uz stil i izgled eksterijera. 

Ne bi bilo loše da se u vezi sa ovakvom kupovinom posavetujete sa prodavcem ili da na internetu nađete neke korisne savete koji vam mogu pomoći u donošenju konačne odluke. 

 


 


Komentarisanje je isključeno.