Kako izabrati najbolju garnituru za dnevni boravak?

Kategorija: Glavna
Tagovi: Ugaone Garniture

Svaka dnevna soba je priča za sebe. Njen vizuelni i estetski izgled mnogo govori o nama. Definitivno najbitniji element koji čini srce svakog dnevnog boravka jeste ugaona garnitura. Zato je važno odabrati pravu kako bismo obezbedili maksimalno uživanje. Poznato je da je dnevna soba mesto gde najviše vremena provodimo, naročito kada se kući vratimo sa posla umorni i iscrpljeni. Tada jedva čekamo da se opružimo po krevetu, pustimo omiljenu seriju ili film.

Ugaona garnitura nam upravo pruža osećaj udobnosti i opuštenosti kada nam je on i najpotrebniji. Zbog toga prilikom odabira prave garniture, fokus se mora staviti na činjenicu da ćemo na njoj veći deo vremena provoditi, sami ili sa ostalim članovima porodice. 

Najbolje ugaone garniture su one koje nam pružaju maksimalan komfor

Ako se trenutno nalazite u situaciji da menjate staru ugaonu kupovinom nove sigurno se pitate koja će biti najbolja za vaš dom. Većina će se složiti sa tim da su najbolje Atlas ugaone garniture one koje vam obezbeđuju stoprocentnu udobnost. Ni estetski momenat nije toliko bitan koliko osećaj uživanja dok sedite ili ležite na njoj. 

Dakle, udobnost pre svega. To znači da bi bilo poželjno da zaobilazite one modele sa žičanim jezgrom jer su vrlo tvrde i neudobne. Umesto njih birajte ugaone garniture koje su punjene PU penom. Tačno je da ćete za njih morati da izdvojite nešto više novca, ali barem ćete dobiti mesto za opuštanje koje će vas služiti duži niz godina. Neretko se desi da se kod onih sa žičanim jezgrom posle nekog vremena mehanizam pokvari pa dođe do iskakanja federa. Tada one veoma brzo završe na smetlištu. 

Ako preferirate funkcionalnost birajte odgovarajuće modele

Nekima je prosto bitnije da imaju ugaonu garnituru koja ima nekoliko funkcija. Pored opcije za sedenje, postoje i oni modeli koje je moguće rasklopiti i pretvoriti u ležaj. Na taj način dobija se još jedno mesto za spavanje. Ova varijanta je praktična kod manjih stanova i garsonjera koje imaju problem sa manjkom prostora kada je spavanje u pitanju. 

Na tržištu možete pronaći ovakve ugaone garniture različitih dimenzija i dezena. 

Dobra ugaona garnitura je ona koja se savršeno uklapa u ambijent

Kada kupujete ovu vrstu nameštaja za svoj dnevni boravak važno je da izaberete onu čije će se dimenzije (visina, širina i dubina) uklopiti u prostor. Glomazne garniture u kombinaciji sa dnevnom sobom manje kvadrature izgledaće čudno i ne - efikasno. Zatvorićete prostor pa nećete imati mesta za ostale predmete koji pripadaju dnevnoj sobi. Dakle, prvo metar u ruke pa onda u salon nameštaja. 

U slučaju da vam je stan veći, možete sebi priuštiti veću garnituru sa jednom ili više fotelja. Svakako, ovde imate više prostora za eksperimentisanje. 

I za kraj - učinite vaš dnevni boravak božanstvenim mestom

 

Pored savršeno udobne i moderne ugaone garniture, pažnju možete obratiti i na određene detalje koji će svaki dnevni boravak učiniti ušuškanijim i toplijim. Jastuci različitih oblika i dezena u kombinaciji sa idealnom podnom lampom učiniće da vaši prijatelji ne požele da odu kući nakon ispijene kafe. Sa druge strane, i vi ćete jedva čekati da posle napornog dana provedete vreme opuštajući se na ovakvom mestu. 

Nema objavljenih komentara.


Prijavite se da biste objavili novi komentar